Doi orbi si o vindecare

Doi orbi si o vindecare Mareste imaginea.

Fiule al lui David, miluieşte pe orbii, egoiştii şi lacomii lumii acesteia, dintre care cel dintâi sunt eu! Credem că ne poţi vindeca, deschide-ne ochii! Tu, Doamne, auzi suspinul celor ferecaţi. Tămăduieşte orbirea noastră, ca să vedem lumina sfinţilor Tăi!

Milostenia le drege pe toate, ne deschide ochii spre alţii, spre necazurile altora, spre problemele celor din jur. Ne rugăm pentru alţii şi ne vindecăm şi noi. Ne tămăduim de eul pătimaş. Şi începem să pricepem, să înţelegem rostul bucuriei. Să intrăm în nebunie: avva Daniil la 10 ani ştia Psaltirea pe de rost, avva Calistrat se ruga noaptea cu îngerii! Monahia Mavra vedea raiul tăcerii şi o iubeau căprioarele. E o altă lume, Fără ură, fără iad. O lume plină de Dumnezeu. Lumina veşnică umple inimile vindecate. Suntem atât de mulţi orbi, încât orbirea e considerată sănătate, iar vederea boală.

Orbul duhovnicesc nu crede în Dumnezeu, ci se crede el ca fiind dumnezeu! Nu se mai roagă, nici nu Îi mai pronunţă numele...

E limpede că Dumnezeu e soluţia şi nu vom găsi alta. Renunţarea la aparenţe nu e suficientă. Descoperirea de văl nu înseamnă vedere. Suntem orbiţi de prejudecăţi, de judecăţi pripite şi de slavă deşartă! Orbirea duhovnicească este sera în care se ofileşte necredinţa. Cu lacrimi cădem în faţa icoanei Maicii Domnului şi ne transformăm inimile în paraclis: Bogăţie de vindecări verşi, Fecioară, celor ce te laudă cu credinţă. Umple, Preacurată, de veselie viaţa mea, dăruindu-mi nestricata ta bucurie. Dar nu toţi copacii ajung înalţi (Oana Pellea), nu toţi bolnavii au pacienţa vindecării. În Biserica-spital de suflete îi găsim pe sfinţi aşteptându-ne. Un singur lucru e necesar, cel pe care l-a ales una dintre surorile lui Lazăr. Hristos este Bucuria celor ce văd!

Cei orbiţi sunt rătăciţi ce se îndepărtează tot mai tare de Vindecător. Pierd tămăduirea din neglijenţă. Există o singură piedică în calea vindecării: NEMĂRTURISIREA PĂCATELOR!

Marius MATEI

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
256 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

14 Iulie 2015

Vizualizari: 1481

Voteaza:

Doi orbi si o vindecare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE