Rugaciune catre Sfantul Nectarie

Rugaciune catre Sfantul Nectarie Mareste imaginea.

 Rugaciune catre Sfantul Ierarh Nectarie de la Eghina

O, preasfinte si intru tot laudate, mare facatorule de minuni Nectarie, pri­meste a­ceasta putina rugaciune de la noi, nevred­nicii robii tai, caci catre tine, ca la un ade­varat izvor de tamaduiri si grabnic fo­lo­sitor si ajutator prea­minunat scapand si catre sfant chipul icoanei tale privind, cu la­crimi fier­binti ne rugam tie: vezi, sfinte, durerile noastre, vezi saracia si ticalosia noastra. Vezi ranile sufletelor si ale trupurilor noastre. Ne rugam tie, Sfinte Ierarhe Nectarie, grabeste de ne ajuta cu neincetatele si sfintele tale rugaciuni si ne sprijineste pe noi, robii tai. Ia aminte la sus­pinele noastre si nu ne trece cu ve­derea pe noi, ticalosii si scarbitii, ca stim, sfinte al lui Dumnezeu, ca si dupa mutarea ta din viata aceasta trecatoare cine a nazuit la ajutorul tau si cu credinta ti s-a rugat nu a ramas nea­jutat.

Ca cine te-a chemat intru ajutor si nu l-ai auzit? Sau cine, in dureri fiind si alergand spre ajutorul tau, nu i-ai usurat suferinta?

Minunile si ajutorul tau ne-au facut si pe noi, ticalosii si scarbitii, sa te chemam sa ne vii in ajutor. Stim, o, alesule ierarh, de multi­mea ta­ma­duirilor pe care le-ai facut, nou doctor fara-de-arginti aratandu-te. Nu cu­noas­tem nici sufe­rinta si nici durere pe care sa nu le poti alina.

Nu cunoastem nici o boala careia tu sa nu ii poti aduce tamaduire, dar mai mult decat atat, nu numai ca ai tamaduit boli despre care doctorii ziceau ca nu pot fi tamaduite, ci si pe multi bol­navi i-ai ajutat sa se intareasca in credinta si in rabdare, si sa ia plata de la Dumnezeu pentru osteneala lor.

Ingenunchind, ne rugam tie, Sfinte Ie­rarhe Nectarie, ca sa te rogi pentru noi lui Hristos, Cel Ce n-a trecut cu vederea ruga­ciunile tale cele jertfelnice, ci te-a intarit si te-a primit in cerestile locasuri.

Catre Acela roaga-te, ca sa fim si noi ajutati si miluiti cu rugaciunile tale, si din pagube si necazuri izbaviti, ca sa binecu­vantam pe Dum­nezeu Cel in Treime laudat, totdeauna, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

.
Pe aceeaşi temă

23 Octombrie 2012

Vizualizari: 119210

Voteaza:

Rugaciune catre Sfantul Nectarie 5.00 / 5 din 5 voturi. 6 review utilizatori.

Comentarii (6)

 • Florica-Ani ConstantinPostat la 2020-11-02 19:30

  Multumesc Sfantului Nectarie care mi-a ascltat rugaciunile si mi-a ajutat sa rezolv probleme de sanatate pentru mine si familia mea.

 • Mihaela MartinPostat la 2015-05-27 07:51

  Ii multumesc Sfantului Nectarie pentru ca m-a ajutat sa nasc usor.

 • nicolae mariaPostat la 2014-10-29 19:04

  Multumesc Sfinte Nectarie pentru linistea pe care mi-ai dat-o, putand astfel sa-mi duc crucea pe mai departe. Ia aminte la rugaciunea mea si ca printr-o minune -asa cum faci deseori- sa ma mai usurez de bolile care m-au invadat.Amin!

 • Marius Constantin RotariuPostat la 2014-07-23 10:02

  Cu Adevarat este Mare Puterea Bunului Dumnezeu ! Slava Domnului, Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si Tuturor Sfintilor. Bun si Grabnic Ajutator este Sfantul Ierarh Nectarie, m-a ajutat sa iau permisul si sa-mi gasesc un loc bun de munca. Multumesc din suflet !!

 • Corina MuresanPostat la 2014-02-17 12:03

  Ii multumesc sfantului Nectarie pentru ca m-a vindecat de cancer( limfom Hodgkin). El, alaturi de ceilalti sfintisori la care m-am rugat, au facut o minune pentru mine. Chiar nu credeam ca o sa ma vindece asa de curand, credeam ca lupta mea va fi mult mai grea, dar Dumnezeu a fost atat de bun si in nici 6 luni totul a fost bine. Va rog sa credeti si sa il iubiti pe Dumnezeu si pe Sf Nectarie si toti ceilalti sfintisori!

 • Ana EnachePostat la 2012-12-25 00:02

  II multumesc sfantului Nectarie ca a ascultat rugaciunile mele si ale familiei mele si l-a ajutat pe tata sa-si recapete serviciul.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE