Cum sa pastram in noi pacea lui Hristos

Cum sa pastram in noi pacea lui Hristos Mareste imaginea.

Cum sa pastram in noi pacea lui Hristos. Pacea lui Hristos nimiceste silnica inraurire a demonilor asupra sunetului si a trupului

Pacea lui Hristos, care covarseste toata mintea, care il uneste la uneste la loc pe omul despicat de catre pacat, pacea lui Hristos, care umple toata fiinta noastra de putere neurmata si de dulceata cereasca, incepe sa se pogoare in suflet atunci cand acesta se va curata de patimi prin pazirea poruncilor lui Hristos si prin nevointa evlavioasa. Ca sa pastram in noi pacea lui Hristos, ca sa o gustam din belsug, ca sa ne prefacem prin ea din om vechi in om nou avem neaparata nevoie de insingurare. Comoara aruncata la raspantie va fi negresit furata.

Puternica este pacea care vine din lucrarea Sfantului Duh! Cine poate sa se impotriveasca atunci cand atrage El? Patimile fug de la fata Lui; in urma lucrarii Lui, mintea si inima se muta la cer. Omul se impaca cu toti si toate in Dumnezeu.

El incepe sa pluteasca in nemarginita intindere a lumii duhovnicesti si cunoaste ca porunca lui Dumnezeu este larga foarte. Pacea lui Hristos a savarsit mucenicii si cuviosii: ea il scoate pe crestin de sub stapanirea trupului si a sangelui, izgoneste din suflet si din trup otrava pacatului, nimiceste silnica inraurire a dracilor asupra sufletului si a trupului, aduce in crestin insusirile lui Hristos, blandetea, smerenia, bunatatea.

Simtind aceste insusiri, sufletul incepe sa guste o minunata odihna, care este chezasia si inceputul odihnei dreptilor in salasurile vesnicei fericiri.

Sfantul Ignatie Briancianinov

Articol preluat din volumul "De la intristarea inimii la mangaierea lui Dumnezeu. Scrisori catre mireni", Ed. Sophia

Cumpara volumul "De la intristarea inimii la mangaierea lui Dumnezeu. Scrisori catre mireni" de pe Magazinul online Carti.CrestinOrtodox.ro

De la intristarea inimii la mangaierea lui Dumnezeu. Scrisori catre mireni

Pe aceeaşi temă

14 Iulie 2014

Vizualizari: 2957

Voteaza:

Cum sa pastram in noi pacea lui Hristos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE