Evanghelia vesnica

Evanghelia vesnica Mareste imaginea.

In Cartea descoperirilor lui Dumnezeu, numita "Apocalipsa", se graieste de aparitia unui inger care zboara prin mijlocul cerului, binevestind Evanghelia vesnica celor ce locuiesc pe pamant, la tot neamul si semintia si limba si poporul. Si striga cu glas puternic: "Temeti-va de Dumnezeu si dati Lui slava, ca a venit ceasul judecatii Lui, si va inchinati Celui ce a facut cerul si pamantul, marea si izvoarele apelor" (14: 6-7).

Apostolul Pavel care a trait la inceputul Crestinismului, spunea Romanilor, ca el nu se rusineaza de Evanghelia lui Hristos, pentru ca este puterea lui Dumnezeu spre mantuirea celor ce cred (1:16). Si atuncea si mai apoi, taria acestei puteri divine si-a aratat gloria sa, zdrobind si sfaramand in cioburi, prin veacuri, imperiile pagane din antichitate, din evul mediu, din timpurile moderne si contemporane. Prin aceasta implinindu-se cele spuse de Dumnezeu prin profetul Ieremia: "Cuvantul Meu nu este el, oare, ca un foc, zice Domnul, ca un ciocan care sfarma stanca?" (23:29). In vreme ce Imparatia lui Dumnezeu, cu Evanghelia ei cea vesnica, din clipa in care si-a deschis portile si a aparut in lume, dainuieste prin veacuri si milenii!

E drept ca unii profeti omenesti au spus si altii o repeta, ca Biserica nu va avea viitor, ci cat de curand va apune puterea ei. Astfel, in veacul trecut: Nietzsche, Marx, iar la inceputul secolului prezent Freud, precum si altii marunti la gand, o repeta pana in zilele noastre, ca pe masura ce stiinta si tehnica vor inainta, credinta si Bisericile vor disparea, pentru ca "Dumnezeu e mort", a spus unul din ei.

Dar sub aceasta zicere a lui scrisa acuma pe zidul unui metrou din New York, altcineva a adaugat: "Acum Nietzsche e mort, iar Dumnezeu este viu".

Stiinta insasi care se dezvolta mereu, recunoaste ca ea nu poate rezolva toate problemele omenirii in bine, ci pe unele in rau, aducand distrugerea omului, a culturii si civilizatiei. Rezultatele lor spectaculare chiar, ameninta cu nimicirea lumii. La fel si sociologia, care mereu e pe urmele progresului stiintific in lume, vede ca premizele ei nu dau concluzia dorita de logica. Iar acei ce prin politica isi fac o glorie noua in a spune ca ei se bazeaza numai pe stiinta si tehnica, nesocotesc Dreptatea, Mila si Iubirea de oameni, ucigand sufletul si vitalitatea popoarelor!

Evanghelia insa, cu idealurile ei sfinte descoperite de Dumnezeu, pentru mantuirea omenirii, ramane de-a pururea prin veacuri, eterna Constitutie de viata fericita a omului pe acest pamant. Iisus Hristos e Lumina lumii, care arunca intunericul din viata popoarelor. Aceasta este Evanghelia vesnica a descoperirilor lui Dumnezeu.

Pr. Dr. Vasile Vasilache

Sursa: Almanahul Credinta, 1988.
(text trimis de doamna Ileana Nace din Boston, S.U.A)

 

17 Ianuarie 2011

Vizualizari: 2893

Voteaza:

Evanghelia vesnica 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE