Mai exista preoti care deschid cartea sau citesc viitorul?

Mai exista preoti care deschid cartea sau citesc viitorul? Mareste imaginea.

Mai există preoţi care deschid cartea sau citesc viitorul? Pot spune lucruri pe care le- am făcut fără să fi vorbit înainte?

Am ajuns la vârsta la care pot spune că nu mă mai tem de nimic decât de Dumnezeu şi de mine însămi. Toţi învăţăm lecţii în viaţă. Mai devreme sau mai târziu. Unii trebuie să înveţe că inimile celorlalţi nu se pot cumpăra cu bani şi că nu pot obţine întotdeauna tot ce îşi doresc. Toate le-am primit în dar, nu sunt ale noastre, aşadar de ce să ne temem dacă le vom pierde? Toate ne-au fost date cu împrumut, noi trebuie doar să le chivernisim până ni se vor cere înapoi.

Oamenii caută spectaculosul, mitul, sfinţenia pentru că viaţa lor este banală, cenuşie şi monotonă. Atunci când le întâlnesc sunt atât de vrăjiţi şi de entuziasmaţi încât nu mai disting nuanţele şi culorile şi primesc „adevărul” care li se vinde ca pe ceva mult aşteptat. Abia acum începe pericolul, deoarece unde e mult spectaculos, mit sau „sfinţenie” se poate ascunde impostura. Cine are urechi de auzit să audă!

Un om sfânt nu manipulează, ci iubeşte, nu caută lumea, ci fuge de ea, nu hipnotizează duhovniceşte, ci caută normalitatea, este discret şi de o bunătate infinită, ca cea a lui Dumnezeu. Dacă nu e aşa, e doar încă un impostor pe lângă alte mii de impostori. „Pe ucigaş şi pe viclean îl urăşte Domnul” (Psalmul 5,6) Adică, în viziunea psalmistului David, viclenia este pusă pe aceeaşi treaptă cu uciderea. De ce? Fiecare dintre noi ştie răspunsul.

Orice om are dreptul la mântuire, de aceea trebuie să vedem în om ce ar putea deveni şi nu ceea ce este într-un moment al vieţii sale. In jurul unui om bun, se respiră mai uşor, se gândeşte mai profund, se iubeşte mai intens, se trăieşte mai frumos. Fii un om bun!

ieromonah Hrisostom Filipescu

Fragment din cartea "Dragostea naste dragoste - dialoguri terapeutice"

Cumpara cartea "Dragostea naste dragoste - dialoguri terapeutice"

 

Pe aceeaşi temă

26 Septembrie 2018

Vizualizari: 2577

Voteaza:

Mai exista preoti care deschid cartea sau citesc viitorul? 5.00 / 5 din 2 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE