Sfat catre cineva care intretine o legatura extraconjugala

Sfat catre cineva care intretine o legatura extraconjugala Mareste imaginea.

Mila lui Dumnezeu fie cu dumneavoastră! Vrăjmaşul şi inima vicleană, iubitoare de păcat, tot încearcă să tragă oamenii de partea lor. Harul lui Dumnezeu ajută celui ce se păzeşte, iar pe cel ce se aruncă în foc îl lasă să ardă. Dumneavoastră trebuie să încetaţi a vă mai vedea cu „ea" şi a vă mai apropia de „ea", mai ales când sunteţi singuri, dacă vreţi să scăpaţi de păcat. De câte ori nu v-aţi spus: „Nu o să mai fac", şi aţi tot făcut-o.

Trebuie să vă ruşinaţi faţă de propria persoană şi să vă arătaţi nu uşuratic în cuvinte, nu uşuratic în gânduri, ci credincios Domnului.

Binevoiţi a vă pune lege să fiţi neclintit înaintea feţei Domnului. Trebuie să aveţi oarecare grosolănie atât faţă de sine, cât şi faţă de „ea". şi dorinţa neînduplecată a o îndepărta de dumneavoastră. Fără asta nici o încercare nu are rost.

Cu privire la intrarea în armată, vedeţi şi singur. Oricum, după mintea mea, cu cât mai repede, cu atât mai bine. Veţi avea treabă de făcut, în timp ce acum nelucrarea vă învaţă la rele şi la răsfăţuri de tot felul. Eu cred că nici nu osândiţi imboldurile rele care se nasc în dumneavoastră, ci cum apar, cum vă plecaţi lor. Vrăjmaşul vă trage la păcat ca de sfoară. Păcatul din afară urmează pârguirii lăuntrice a poftelor şi a plecării voinţei către el. Trebuie totdeauna să înhăţaţi gândul dintâi şi să-l goniţi, nelăsându-l să treacă. Asta nu este deloc greu dacă veţi avea dorinţa de a vă păzi curat de păcat.

Domnul să vă dea binecuvântare!

Mântuiţi-vă!

Acum mi-am amintit că aici, în mănăstire, era cineva din neam de aristocraţi. era luptat de patima curviei. Ca atare, ţinea sub pernă o cravaşa, şi, îndată ce trupul începea să-l tulbure, se plesnea fără milă cu cravaşa. Până la urmă şi-a smerit trupul. Ia încercaţi!

Sfantul Teofan Zavoratul

 

Articol preluat din volumul "Mantuirea in viata de familie", Editura Sophia

Cumpara cartea "Mantuirea in viata de familie"

.
Pe aceeaşi temă

10 Octombrie 2014

Vizualizari: 2651

Voteaza:

Sfat catre cineva care intretine o legatura extraconjugala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE