Sfanta Neonilla din Pamfilia

Sfanta Neonilla din Pamfilia Mareste imaginea.

Sfanta Mucenita Neonilla din Pamfilia este cinstita pe 27 ianuarie. Sfanta Neonilla facea parte dintr-o familie aristocrata. Ramasa vaduva la varsta de 24 de ani, frumoasa si cu o situatie materiala buna, Sfanta Neonilla a atras atentia multor barbati. Insa, dragostea fata de Hristos a ajutat-o sa biruiasca orice patima.

Cand imparatul Diocletian a inceput prigoana impotriva crestinilor, Sfanta Neonilla a fost parata ca este crestina. Pentru ca nu a lepadat credinta in Hristos si a refuzat sa jertfeasca idolilor, a fost supusa la cumplite chinuri. A fost batuta, trupul i-a fost sfasiat cu gheare de fier, i-au fost taiate talpile si legata cu parul capului de un copac. Pentru ca mai traia, calaii au decis sa o arunce in foc. Ramanand nevatamata, a fost pusa intr-un sac si aruncata in mare. In acest fel Sfanta Neonilla a trecut la cele vesnice.

Tropar, glasul al IV-lea:
Mieluseaua Ta, Iisuse, Neonilla, striga cu mare glas: Pe Tine, Mirele meu, Te iubesc si pe Tine cautandu-Te, ma chinuiesc, si impreuna ma rastignesc, si impreuna cu Tine ma ingrop cu Botezul Tau; si patimesc pentru Tine, ca sa imparatesc intru Tine; si mor pentru Tine, ca sa viez pentru Tine; ci, ca o jertfa fara prihana, primeste-ma pe mine, ceea ce cu dragoste ma jertfesc Tie. Pentru rugaciunile ei, ca un milostiv, mantuieste sufletele noastre.

Condac, glasul al IV-lea:
Pomenirea ostenelilor tale o savarsim astazi, o, Sfanta Mucenita Neonilla, purtatoare de biruinta, ceea ce esti bucuria celor credinciosi si slava mucenicilor.

Iulian Predescu

27 Ianuarie 2020

Vizualizari: 682

Voteaza:

Sfanta Neonilla din Pamfilia 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfanta neonilla

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE