Sfantul Apostol, intaiul mucenic si arhidiacon Stefan

Sfantul Apostol, intaiul mucenic si arhidiacon Stefan Mareste imaginea.

S-a facut odata intrebarea intre iudei, saduchei, farisei si elini despre Domnul nostru Iisus Hristos. Unii spuneau ca este prooroc, altii ca este inselator, iar altii ca e Fiul lui Dumnezeu. Atunci Stefan a stat pe loc inalt si a binevestit tuturor pe Domnul nostru Iisus Hristos, zicand: `Barbati frati, pentru ce s-au inmultit rautatile voastre si s-a tulburat tot Ierusalimul? Fericit este omul care nu s-a indoit in Hristos. El este Cel ce a plecat cerurile si S-a pogorat pentru pacatele noastre si S-a nascut din Sfanta si curata Fecioara, cea aleasa inainte de intemeierea lumii. El a luat neputintele noastre si a purtat slabiciunile noastre.

Pe orbi i-a luminat, pe leprosi i-a curatit, pe demoni i-a izgonit`. Cand l-au auzit graind asa, l-au dus in sinedriu la arhierei, ca nu puteau sa stea impotriva intelepciunii si duhului cu care graia.

Intrand inauntru au adus niste barbati care au zis: `L-am auzit ca a grait cuvinte de hula impotriva locului celui sfant si a Legii` si alte cuvinte, asa precum se scrie in Faptele Apostolilor. Si cand s-au uitat la el au vazut fata lui ca fata de inger. N-au mai putut rabda rusinea biruintei; l-au lovit cu pietre si l-au omorat. Iar sfantul se ruga pentru ei zicand: `Doamne, nu le socoti lor pacatul acesta!`. Dumnezeiescul si intaiul mucenic Stefan, prin asa socotita lui cadere, a doborat pe impotriva-luptatorul diavol si s-a odihnit cu somnul cel dulce, aratand minunate moastele sale. Niste barbati evlaviosi au luat acele sfinte moaste, le-au pus intr-o racla facuta din lemn de Persia, l-au acoperit si l-au asezat alaturi de templu. Gamaliel, invatatorul de Lege, si Avelvus, fiul lui, crezand in Hristos, au fost botezati de apostoli.

.

24 Mai 2012

Vizualizari: 5170

Voteaza:

Sfantul Apostol, intaiul mucenic si arhidiacon Stefan 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE