Sfantul Ciprian - izbavitor de vraji, blesteme si toata lucrarea diavoleasca

Sfantul Ciprian - izbavitor de vraji, blesteme si toata lucrarea diavoleasca Mareste imaginea.

Sfantul Mucenic Ciprian este cinstit pe 2 octombrie, impreuna cu Sfanta Mucenita Iustina. Sfantul Ciprian s-a nascut in vremea domniei lui Deciu (249-251) si locuia in Antiohia (intre Siria si Arabia). Inainte de a se converti la crestinism, a fost unul dintre cei mai renumiti vrajitori. Printr-o minune dumnezeiasca a primit credinta in Hristos. A fost hirotonit mai intai diacon, apoi preot si in cele din urma Episcop in cetatea Antiohiei.

Din relatarea vietii sale, aflam ca un tanar din Antiohia, Aglaid, dorind sa o ia de sotie pe crestina Iustina, vine la vrajitorul Ciprian sa-i ceara ajutorul. Ciprian va incerca prin toate mijloacele sa o faca pe Iustina sa-i cada in brate tanarului Aglaid. Insa, toate eforturile acestuia au fost in zadar. Iustina a alungat prin puterea lui Hristos toata lucrarea diavoleasca. In fata acestei minuni, Ciprian alege sa devina crestin.

"Pierzatorule si al tuturor inselatorule, vistierule a toata necuratia si inselaciunea, acum ti-am cunoscut neputinta, ca daca de umbra crucii te temi si de numele lui Hristos te cutremuri, apoi ce vei face cand singur Hristos va veni asupra ta? Daca pe cei ce se insemneaza cu crucea nu-i poti birui, apoi pe cine vei scoate din mainile lui Hristos? Acum am cunoscut ca nu esti nimic si nu poti nimic si nu ai putere de izbandire. M-am inselat eu, ticalosul, ascultandu-te pe tine si crezand in inselaciunea ta; deci, departeaza-te de la mine, blestematule, departeaza-te, ca de acum mi se cade mie sa rog pe crestini ca sa ma miluiasca. Mi se cade mie sa alerg la cei dreptcredinciosi ca sa ma izbaveasca si sa se ingrijeasca pentru mantuirea mea!", a spus Ciprian. Merge la Episcopul Antim si primeste de la acesta botezul.

Atat Ciprian, cat si Iustina, au fost adusi de pagani in fata guvernatorului Evtolmie si supusi la multe chinuri. Din toate chinurile au iesit nevatamati. Din acest motiv, guvernatorul ii trimite in Nicomidia la imparatul Diocletia care ii condamna la moarte prin sabie. Astfel, Sfantul Ciprian impreuna cu Iustina au primit moarte martirica in cetatea Nicomidiei, pe 2 octombrie 304.

Mentionam ca din anul 1790, mana dreapta a Sfantului Ciprian este prezenta in Biserica Zlatari din Bucuresti. Ctitorie a Spatarului Mihail Cantacuzino, Biserica Zlatari din Capitala a fost construita in anul 1705. Afectat de cutremure, lacasul de cult a suferit de-a lungul timpului ample lucrari de restaurare si renovare.

Inca din secolul al IV-lea, Sfantul Ciprian a fost cinstit in Biserica ca izbavitor de vraji, blesteme si de toata lucrarea diavoleasca.

Adrian Cocosila

Rugaciunea Sfantului Mucenic Ciprian, pentru izbavirea de vraji, blesteme si de toata lucrarea diavoleasca

Stapane Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Creatorule si Chivernisitorule a toate, Sfant si slavit esti; Imparatul imparatilor si Domnul domnilor, slava Tie! Tu, Cel ce locuiesti in lumina cea nepatrunsa si neapropiata, pentru rugaciunea mea, a smeritului si nevrednicului robului Tau, departeaza demonii si stinge viclenia lor de la robii Tai; revarsa ploaie la buna vreme peste tot pamantul si fa-l sa-si dea roadele lui; copacii si viile sa-si dea deplin rodul lor; femeile sa fie dezlegate si eliberate de nerodirea pantecelui; acestea si toata lumea mai intai fiind dezlegate, dezleaga si toata zidirea de toate legaturile diavolesti.

Si dezleaga pe robul Tau (numele), impreuna cu toate ale casei lui, de toate legaturile satanei, ale magiei, ale farmecelor si ale puterilor potrivnice. Impiedica Tu, Doamne Dumnezeul parintilor nostri, toata lucrarea satanei, Tu, Cel ce dai dezlegare de magie, de farmece, de vraji si de toate lucrarile satanicesti si de toate legaturile lui, si distruge toata lucrarea vicleana prin pomenirea Prea Sfantului Tau nume, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh!

Asa, Doamne, Stapane a toate, auzi-ma pe mine nevrednicul slujitorul Tau si dezleaga pe robul Tau (numele) de toate legaturile satanei si daca este legat in Cer, sau pe pamant, sau cu piele de animale necuvantatoare, sau cu fier, sau cu piatra, sau cu lemn, sau cu scriere, sau cu sange de om, sau cu al pasarilor sau cu al pestilor, sau prin necuratie, sau in alt chip s-au abatut asupra lui, sau daca din alta parte au venit, din mare, din fantani, din morminte, sau din orice alt loc, sau daca au venit prin unghii de om, de animal, sau gheare de pasare, sau prin serpi (vii sau morti), sau prin pamantul mortilor, sau daca au venit prin strapungere de ace, dezleaga-le pentru totdeauna, in ceasul acesta, Doamne, cu puterea Ta cea mare!

Tu Doamne, Dumnezeul nostru, Care cunosti si stii toate, dezleaga, sfarama si distruge acum lucrarile magiei, iar pe robul Tau (numele) pazeste-l, cu toti ai casei lui, de toate uneltirile diavolesti.

Zdrobeste cu insemnarea cinstitei si de viata facatoarei Cruci toate puterile potrivnicilor. Pustieste, distruge si departeaza pentru totdeauna toate lucrarile magiei, vrajitoriei si fermecatoriei de la robul Tau (numele).

Asa, Doamne, auzi-ma pe mine pacatosul slujitorul Tau si pe robul Tau, cu toti ai casei lui, si dezleaga-i de demonul de amiaza, de toata boala si de tot blestemul, de toata mania, nenorocirea, clevetirea, invidia, farmecele, nemilostivirea, lenea, lacomia, neputinta, prostia, neintelepciunea, mandria, cruzimea, nedreptatea, trufia, si de toate ratacirile si greselile, stiute si nestiute, pentru Sfant numele Tau, ca binecuvantat esti in veci.

Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie! Amin.

 

Pe aceeaşi temă

01 Octombrie 2018

Vizualizari: 11849

Voteaza:

Sfantul Ciprian - izbavitor de vraji, blesteme si toata lucrarea diavoleasca 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE