Sfantul Efrem cel Nou

Sfantul Efrem cel Nou Mareste imaginea.

Sfantul Efrem cel Nou este cinstit atat in ziua trecerii sale la Domnul, pe 5 mai, cat si in ziua aflarii cinstitelor sale moaste, pe 3 ianuarie. In sedinta de lucru din 22 mai 2014, care a avut loc la Resedinta Patriarhala, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat inscrierea in Calendarul Bisericii Ortodoxe Romane a Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou.

Efrem - Noul Mucenic !

Sfantul Efrem cel Nou, numit Mare Mucenic si Tamaduitor, s-a nascut in data de 14 septembrie 1384, in ziua praznuirii Sfintei Cruci. La varsta de numai 14 ani, el va intra ca monah in Manastirea Buna Vestire, manastire zidita pe locul numit "Colina Neprihanitilor", undeva in Atica, Grecia. Sfantul Efrem cel Nou a adormit in Domnul in ziua de 5 mai 1426, intr-o zi de joi, in jurul orei 09.00, dupa neinchipuite torturi, in varsta fiind de numai 42 de ani. Sfintele lui Moaste au fost descoperite in data de 3 ianuarie 1950.

Mergand inspre Insula Evia, drumul trece prin Nea Makri, prin regiunea Atica, pe langa locul numit "Colina Neprihanitilor, unde se afla Manastirea Buna Vestire. Aici se afla Moastele intregi si frumos mirositoare ale Sfantului Efrem cel Nou, Mucenicul si Tamaduitorul, mare factor de minuni si grabnic ajutator intru nevoi.

Viata Sfantului Mucenic Efrem cel Nou

Sfantul Efrem cel Nou, numit Mare Mucenic si Tamaduitor, s-a nascut in data de 14 septembrie 1384, in ziua praznuirii Inaltarii Sfintei Cruci, in orasul Trikala, in Grecia. In urma Botezului, copilul a primit numele de Constantin. Ramanand orfan inca de mic, sfantul a fost neincetat mangaiat de harul lui Dumnezeu. Tatal sau, trecand la cele vesnice, sfantul a ramas in grija mamei sale, dimpreuna cu alti sase frati.

El pleaca de acasa spre a nu fi inrolat cu forta in armata otomana care, din anul 1393, stapanea aceasta regiune. La varsta de numai 14 ani, el va intra ca monah in Manastirea Buna Vestire, manastire zidita pe locul numit "Colina Neprihanitilor", undeva in Atica, Grecia. Pe atunci, peninsula greceasca Atica nu era inca sub ocupatie otomana.

In manastirea de pe Muntele Amoman, langa Nea Makri, vreme de mai bine de 27 de ani, Sfantul Efrem cel Nou va lua urma lui Hristos intru toate, atat in vietuire curata, cat si in patimire infricosatoare. Dupa oarecare vreme, sfantul este hirotonit preot (ieromonah).

In anul 1416, otomanii cei pagani ocupa si peninsula Atica, unde se afla manastirea sfantului. In anul 1424, atancand manastirea, paganii ii omoara pe toti calugarii pe care ii gasesc in ea, afara de Sfantul Efrem cel Nou, care nu se afla in manastire in acel ceas, ci intr-o pestera de langa manastire, in care obisnuia sa se nevoiasca. Manastirea a fost aproape distrusa, fiind pangarita si jefuita, iar calugarii decapitati.

Peste inca un an, paganii otomani vor ataca din nou manastirea, cu aceasta ocazie prinzandu-l si pe Sfantul Efrem. In ziua de 14 septembrie 1425, data in care sfantul implinea 41 de ani, el a fost luat rob de catre turcii cei pagani. Inaltarea Sfintei Cruci, a carei sarbatoare se praznuia in acea zi, a coincis cu urcarea Sfantului Efrem cel Nou pe crucea patimirilor. Vreme de opt luni si jumatate, turcii pagani il vor supune pe sfant la chinuri groaznice, chiar in curtea manastirii sale.

Supusii diavolului, vazand ca Sfantul Efrem a ramas calm, netulburat si luminos, au inceput a-l tortura intr-un chip crunt. Sfantul a patimit graznic, salbaticia paginilor turci fiind de neimaginat. El a fost pironit cu cuie de un copat (dud) ce inca mai exista in acel loc, spanzurat fiind cu capul in jos, iar mai apoi strapuns cu multime de cuie lungi, de fier, in vreme ce in pantece i s-a infipt un lemn aprins, care ii ardea interiorul.

Martiriul Sfantului Efrem cel Nou

Sfantul Efrem cel Nou a adormit in Domnul in ziua de 5 mai 1426, intr-o zi de joi, in jurul orei 09.00, in varsta fiind de numai 42 de ani. Bataia si tortura zilnica nu l-au facut pe Sfantul Efrem sa renunte la Hristos si sa devina musulman. Sfintele lui Moaste au fost descoperite in data de 3 ianuarie 1950.

Descoperirea Moastelor Sfantului Efrem cel Nou - 3 ianuarie 1950

Atat viata, cat si faptele si martiriul sfantului, dimpreuna cu Sfintele lui Moate, au ramas tainuite vreme de mai bine de cinci sute de ani. Din randuiala lui Dumnezeu insa, Sfantul Efrem cel Nou va fi descoperit in ziua de 3 ianuarie 1950.

In acea vreme s-a ridicat o manastire de maici pe locul celei vechi, in care a vietuit o vreme Sfantul Efrem cel Nou. Stareta de atunci, maica Macaria, adormita in Domnul la data de 23 aprilie 1999, se plimba printre ruinele manastirii celei vechi, primind gandul despre multimea Sfintelor Moaste ce au hranit acel pamant sfant.

Vreme indelungata, maica s-a rugat lui Dumnezeu sa o invredniceasca de a-i descoperi macar unul dintre multimea sfintilor martirizati in acel loc. In chip minunat, maicii i s-a descoperit sa sape intr-un anumit loc din zona. Chemand pe unul dintre muncitorii ce munceau la manastire, maica i-a aratat locul cu pricina si l-a rugat sa sape acolo. Nevrand, muncitorul a plecat la treaba lui. Maica s-a ruga insa lui Dumnezeu sa nu ii ajute aceluia. Incercand sa munceasca cele spre care plecase, muncitorul nu izbuti nimic, toate mergandu-i pe dos. Aducandu-si aminte de maica stareta, el veni si facu ascultare.

Muncitorul incepu sa sape, oarecum mahnit de aceasta cerere lipsita de rost. Sapand grabit si fara de grija, maica l-a rugat sa sape mai lin, spre a nu stica Moastele pe care le va gasi. Luata in ras, muncitorul a continuat pana ce dade de Capul unui sfant, minunat mirositor. Inmarmurit, muncitorul a cazut la pamant.

Plecand muncitorul, maica a ingenuncheat si a sarutat cu mare evlavie sfintele Moaste. Sapand cu mainile sale, ea a dat peste manecile rasei sfantului, pastrata neputrezita, precum si peste corpul intreg al unui sfant mucenic.

Savarsind in acel loc slujba Vecerniei, maica auzi in spatele ei pasii unui barbat ce pasea sigur pe el. Dintr-o data, auzi zicandu-i-se: "Cat timp vrei sa ma mai lasi aici?" In acea clipa, ea vazu inaintea ei un calugar inalt, cu barba pana la piept. Maica i-a raspuns, zicand: "Iarta-ma, dar maine, cum se lumineaza de ziua, voi avea grija de tine." Atunci, sfantul s-a facut nevazut.

A doua zi, maica Macaria a curatat Sfintele Moaste si le-a asezat in Altarul bisericii manastirii, inaintea lor aprinzand o candela. In aceeasi noapte, Sfantul Efrem cel Nou i-a aparut maicii, in vis, spunandu-i numele sau, cat si cele despre viata lui. Mai apoi, maica le va aseza inaintea sfintei lui icoane, spre inchinare si mangaiere celor ce vin si cad cu credinta inaintea lor.

Mai multe amanunte despre Sfantul calugar Efrem avea sa afle o femeie angajata la fundatia manastirii. Acesteia, sfantul i s-a aratat in vremea rugaciunii, zicandu-i: "Sunt marele mucenic Efrem. M-am nascut la 14 septembrie, ziua Sfintei Cruci si tot la 14 septembrie de Sfanta Cruce a inceput mucenicia mea, pe cand aveam patruzeci si doi de ani. Sa ii spui Macariei sa-mi ridice un mic paraclis in cotitura drumului. Acolo obisnuiam sa stau sa ma odihnesc. Mormantul mi-a fost o pestera. Barbarii si mort ma torturau."

In data de 29 aprilie 1966, sfantul i s-a aratat unei alte maicute, careia i-a descoperit cele legate de moartea lui martirica. Moastele Sfantului Efrem cel Nou se afla in biserica centrala a manastirii, ele savarsind nenumarate minuni.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Rugaciune pentru bolnavi, catre Sfantul Efrem cel Nou

Sfinte Efrem, mare mucenice al lui Hristos, asculta acum putina noastra rugaciune pentru robii lui Dumnezeu (numele) care sunt incercati de boli, suferinte si de ispite. Venim la tine ca la un doctor ceresc si credem ca vei primi cererea noastra si vei usura suferintele lor. Ai spus ca ai leacuri pentru toate felurile de boli, si de aceea nadajduim ca iubirea ta de oameni nu s-a imputinat. Cine poate spune multimea minunilor tale? Cine stie cati suferinzi au aflat izbavire prin rugaciunile tale?

Ajuta-i, Sfinte Efrem, ajuta-i pe cei suferinzi! Roaga-te lui Hristos Dumnezeu pentru ei si, daca le este de folos sa fie tamaduiti degraba, fa sa se intample aceasta spre slava lui Dumnezeu. Iar daca le este mai de folos sa duca mai departe crucea suferintei lor, ajuta-i sa rabde fara sa carteasca, ca sa primeasca luminoasa cununa a rabdarii.

Sfinte Mare Mucenice Efrem, tu ai rabdat suferinte de nespus, iar viata noastra este plina de desfatari. Dar chiar daca suntem pacatosi si intinati prin tot felul de patimi, indraznim a ne ruga tie. Caci nu pentru noi ne rugam tie, sfinte, ci pentru bolnavii acestia pe care suferintele i-au ingenunchiat. Fii lor pazitor, povatuitor, ocrotitor si tamaduitor, ca sa iti multumeasca cu inima smerita si sa Il slaveasca pe Dumnezeu care te-a acoperit cu harul Sau, aratandu-te mare facator de minuni, in vecii vecilor. Amin.

Rugaciune pentru dobandirea de prunci, catre Sfantul Efrem cel Nou

Te-ai invesmantat in sangele mucenicesc, dumnezeiescule Parinte Efrem, Hristos Domnul tesandu-ti haina nepieritoare, urzita dintru Invierea Sa din morti. Innoieste firea omeneasca prin revarsarea sfintelor tale rugaciuni, Preacuvioase, iar intru lumina imbratisarii tale sfinte invredniceste-ne si pe noi a dobandi de la Dumnezeu darul nasterii de prunci. Nu ai incetat pana azi sa savarsesti lucruri peste fire, iar toti care aud vestirea minunilor tale, isi intaresc nadejdea intru grabnica ta mijlocire. Urcus de taina se fac minunile tale, Sfinte Efrem, izvodindu-le pe acestea precum niste trepte trebuincioase sporirii noastre in credinta.

Proslaveste-te, Cuvioase, mijlocindu-ne si noua darul nasterii de prunci buni, caci am aflat ca toti cei care au dobandit copii prin mijlocirea ta, au vestit tuturor grabnicul tau ajutor. Credem cu adevarat ca inainte de a veni in lume pruncii pe care tu i-ai daruit parintilor, prin Duhul Sfant ai cunoscut ca le vei fi ocrotitor acestora in toata vremea vietuirii pamantesti. Intru netarmurita ta bunatate si mila, nu ne trece nici pe noi cu vederea si umple vietile noastre de bucurie, daruindu-ne om nou care sa vina in aceasta lume in sanul familiei noastre. Plineste, Cuvioase Efrem, cererea fierbinte ce ti-o facem si primeste lacrimile noastre putine, iar la vremea randuita invredniceste familia noastra sa aduca roada intru care sa Se preamareasca Dumnezeu, Cel Caruia I se cuvine toata slava, cinstea si inchinaciunea, acum si pururea și in vecii vecilor. Amin.

Pe aceeaşi temă

05 Mai 2020

Vizualizari: 98320

Voteaza:

Sfantul Efrem cel Nou 4.67 / 5 din 9 voturi. 14 review utilizatori.

Comentarii (14)

 • Andreea Elena Marcon BenderPostat la 2015-10-26 12:28

  Ii multzumesc Sfantului Efrem cel Nou ca m-a ajutat, acum 2 ani, sa am o nastere usoara. Am nascut natural, foarte repede si am un baietel cuminte , sanatos, istet.Sfintii Nectarie si Efrem cel Nou sunt ocrotitorii lui inca de la nastere. M-am mai rugat in vara sa-mi gasesc un loc de munca si m-a ajutat si de asta data. Ii multzumesc din suflet si-l rog sa ma ierte pentru necredinta, indoielile si slabiciunile mele. Cu drag, Andreea

 • Petronela StefanPostat la 2015-10-17 08:10

  Vreau sa multumesc Sfantului Efrem ca am reusit sa iau un examen pe care sigur il cadem daca nu ma ajuta! Rugati-va Sfantului va face si cu voi minuni! Doamne ajuta!

 • IOANA IOANA UDREAPostat la 2015-10-12 14:25

  Sfantul Efrem cel nou m-a ajutat foarte mult sa am a doua fetita, mult asteptata si mult dorita. Am avut prima fetita fara nicio problema, am ramas insarcinata usor, am avut o sarcina usoara, am nascut foarte repede si bine… Cand ea avea doi ani, am vrut sa avem al doilea copil. Din nou, am ramas imediat insarcinata, am anuntat bucurosi ca vom fi parinti inca o data….Din pacate, la ecografia de sase saptamani, doctorita mi-a spus ca ceva nu pare in regula, iar o luna mai tarziu ne-a anuntat ca embrionul se oprise din dezvoltare pe la opt saptamani. Am plans, ne-am necajit, a fost atat de greu de inteles si de acceptat ca ne-a lovit asa ceva (dupa ce ai avut un copil atat de usor, nu ne asteptam sa intampinam vreo dificultate). In fine, am trecut peste, am facut toate analizele posibile, nu a iesit nimic in neregula (stiam ca am o trombofilie usoara inca de la primul copil, o tratam cu o aspirina pe zi, in sarcina). Asa ca, trei luni mai tarziu eram din nou insarcinata. De aceasta data nu am mai anuntat nimic, sa ne convingem ca e totul bine. Am asteptat cu mare anxietate ecografia de sase saptamani, convinsa totusi ca nu ni se poate intampla din nou sa pierdem si acest copil, ca nu ne poate lovi de doua ori acelasi necaz. Din pacate, exact asa s-a intamplat, si aceasta sarcina se oprise din evolutie. Am facut analiza ADN a embrionului, sa vedem daca exista vreun defect genetic, rezultatul a fost ca pierdusem o fetita normala din punct de vedere cromozomial, deci nici aceasta analiza nu ne-a ajutat sa aflam de ce copilasii nostri nu mai doresc sa se nasca. Medicii (am vizitat cinci dintre cei mai cunoscuti) ne-au spus ca pur si simplu nu au vreun raspuns sa ne dea, medicina nu e o stiinta exacta, are limite clare, si in cazul nostru nu au ce sa ne sfatuiasca, decat sa mai incercam, daca ne asumam eventualele consecinte. Am decis sa mai incercam inca o data. De aceasta data, am cautat pe internet tot ce am putut, cat am putut, pe tot felul de site-uri si forumuri, informatii despre sarcini pierdute (oprite din evolutie). Am cautat si articole in engleza, franceza sau spaniola, pentru ca forumurile in engleza sunt mult mai extinse decat cele de la noi. Printre alte informatii, am gasit acatistul sfantului Efrem cel Nou. Am inceput sa il citesc zilnic, il aveam pe telefon si il citeam oricand gaseam un pic de timp, o data pe zi (seara la culcare, sau in pauza, in masina…). Precizez ca eu cred in Dumnezeu, insa nu sunt religioasa propriu-zis, nu tin posturile, merg rar la biserica, am foarte putina consideratie pentru institutia bisericeasca in sine sau pentru traditii de tot felul. Prefer sa consider ca in Dumnezeu crezi si te rogi dupa cum simti, nu dupa cum te indeamna altii. Insa cred cu tarie ca intotdeauna cand am avut probleme majore si am cerut ajutorul, l-am primit. Chiar daca pun masina de spalat duminica, intru cu capul descoperit in biserica, nu tin post si in general sunt convinsa ca Dumnezeu e mai presus de toate aceste superstitii si nu se va supara pe mine pentru tot felul de nimicuri. Am ramas insarcinata pentru a patra oara foarte repede, din nou. L-am rugat pe Sfantul Efrem sa protejeze acest copil si mi-am promis in sinea mea ca ii va purta numele, iar eu voi da marturie oricand despre ajutorul sfantului, poate si alte femei in aceeasi situatie vor gasi alinare la el. De aceasta data, am avut prima ecografie direct la opt saptamani (varsta cand celelalte doua sarcini se oprisera). Programarea a intarziat mult, eu am plans si am citit acatistul, in tot acest timp. Cand am intrat, in sfarsit, am auzit de la doctorita cuvintele: “E acolo, pare bine!”, si am vazut mica fiinta, ca o virgula, deja, cu capsor si patru labute, cum se impingea si aluneca de colo-colo, si am plans din nou, de data aceasta de bucurie. Cred ca am plans la fiecare ecografie pana prin luna a treia- a patra, cand am inceput sa o simt pe micuta, si sa am un fel de control ca e bine, misca. Cu mici suisuri si coborasuri, sarcina a decurs tare bine. Am mai avut doua hopuri de trecut: in ultimul trimestru, micuta aparea la ecografii ca ramanand in urma la crestere. Diferenta se marea de la un control la altul. Eu mancam in disperare, luam vitamine, doar sa mai ajut cat de cat. Totusi, la termen, aproape de nastere, ea parea cu trei-patru saptamani mai mica decat varsta gestationala. Medicii (am vazut patru diferiti, cu patru aparate ecograf diferite) ne spuneau toti ca pare absolut normal in rest, doar ca e mai mica, probabil ca si constitutie. Deci ca va fi un copil mic, care poate va recupera ulterior, sau va ramane o fetita mai micuta. Ce sa facem? Ma rugam sa fie sanatoasa in rest, si norocoasa, pentru ca mica sau mare o asteptam din tot sufletul si o iubeam nespus. Apoi, a venit si data probabila a nasterii. Insa micuta nu dadea niciun semn ca ar fi fost pregatita sa vina pe lume (pe sora ei o nascusem spontan cu doua zile inainte de termen). Am decis, impreuna cu doctorita, sa o monitorizeze, si sa asteptam. Si am asteptat, si am tot asteptat. Cam la opt zile dupa termen, desi copilul parea foarte bine la ecografie, doctorita m-a chemat sa imi induca nasterea, considerand ca asteptarea ii poate dauna, deja (intrasem in saptamana 42). Am fost de acord, totusi, in dimineata aceea am sunat-o pe doctorita si am amanat, nu ma simteam pregatita sa fortam copilul, asa ca nu m-am dus la inducere. Faceam exercitii, urcam scarile cu fetita mare in brate, am dansat, am incercat in fel si chip sa declansez natural nasterea. Fara succes. Peste inca cateva zile, avand deja senzatia ca eu voi ramane mereu insarcinata, intr-o noapte, am citit din nou acatistul, si l-am rugat pe sfantul Efrem sa ne ajute, pe mine si pe fetita. Sa imi indice ce am de facut – sa mai astept, sa beau ulei de ricin (tot la sfatul doctoritei), sa ma duc sa imi induca…Imi era teama ca atata asteptare sa nu ii dauneze micutei. Dupa ce m-am rugat, am fost dintr-o data convinsa ca totul va fi bine, ca a doua zi dimineata voi sti exact ce am de facut, si ca toate dilemele noastre vor fi rezolvate. M-am dus la culcare linistita, pentru prima oara in doua saptamani de cand tot asteptam sa nasc si nu mai nasteam. La 2.30 in acea dimineata il trezeam pe sot sa mergem la spital, aveam contractii puternice, iar la 4.20, in mai putin de doua ore de cand ma dadusem jos din pat, se nastea spontan micuta noastra. O nastere incredibil de rapida chiar si pentru medici, noroc ca doctorita mea apucase sa ajunga la spital. Un copil perfect sanatos, chiar mai mare decat media…Cand i-am reamintit doctoritei ca ar fi trebuit sa fie mult mai micuta, conform ecografiilor, mi-a spus ca, probabil din cauza pozitiei, a fost eroare de masurare. Copilul era normal, insa toti cei patru medici il masurau ca fiind mai micut. Ne-am bucurat ca s-a terminat totul cu bine, chiar daca a fost o sarcina cu ceva emotii, pe tot parcursul ei. Fetita poarta si numele de Efremia, asa cum am promis. E mare si frumoasa si sanatoasa, si a venit sa umple un mare gol pe care il aveam in suflet, probabil dupa pruncii nenascuti. Il rog in fiecare zi pe Sfantul Efrem sa o pazeasca si sa o ocroteasca in viata. Mai vreau sa mentionez ca am o colega care, avand deja un baietel, si-a dorit al doilea copil. Din pacate, la sase saptamani a pierdut sarcina, chiar la serviciu. Am suferit impreuna cu ea, stiind prea bine ce greu este (eu eram deja in luna a saptea de sarcina cu a doua micuta). I-am dat si ei sa citeasca acatistul sfantului Efrem. A ramas din nou insarcinata si in cateva luni asteapta si ea o fetita, de data aceasta i-a mers bine. La fel ca si la mine, nicio analiza nu a putut sa indice o cauza medicala pentru pierderea suferita. Am postat aceasta marturie pe primele site-uri legate de sfantul Efrem cel Nou, si pe forumurile dedicate sarcinilor pierdute. Daca va fi de ajutor fie si unei singure familii care isi doreste copii, ma bucur din tot sufletul.

 • Ionut-Daniel AntonPostat la 2015-08-26 17:51

  Inca din anul 3 de facultate atunci cand l-am cunoscut pe Sfantul Efrem am reusit sa promovez toate restantele,iar in anii ce au urmat nu am mai avut nicio restanta. M-a ajutat foarte mult si la licenta unde am luat exact nota ce mi-am dorit-o. Aveti incredere in Sf Efrem,rugati-va lui si veti vedea ca ajutorul din partea lui nu v-a intarzia sa apara!Doamne ajuta!

 • Carmen ApostuPostat la 2015-08-24 21:34

  Am aflat de Sf. Efrem de la parintele duhovnic in urma cu aproape trei ani. Eram intr-o perioada delicata atat pe plan profesional cat si personal. La spovedanie parintele mi-a recomandat sa citesc primul acatist al Sf. Efrem cel Nou. Acum o saptamana sora mea a nascut al treilea copil, un baietel. Copilul s-a nascut cu probleme de sanatate iar medicii au prezis ca tratamentul va fi de durata. Ne-am rugat la Sf. Efream si am primit ajutor. Astazi, sora mea si baietelul au fost externati. Si medicii au fost surprinsi de aceasta rapida evolutie in bine. Parintii au hotarit, ca multumire pentru ajutorul primit, sa-i puna copilului si prenumele de Efrem. Doamne ajuta.

 • Ionut NectariePostat la 2015-06-28 22:20

  Buna ziua! Ma poate ajuta si pe mine cineva cu mir si o iconita de la Manastirea Sfantul Efrem cel Nou - Nea Makri?Va rog foarte mult.Doamne ajuta! 0765720616

 • Plesa SimonaPostat la 2015-04-20 12:30

  Buna ziua! As vrea si eu sa ii multumesc Sfantului Efrem, pentru numeroasele binefaceri. M-am rugat la el aproape tot postul, desi nu indeajuns, si m-a ajutat in primul rand in credinta mea care atarna de un fir de par. M-am intarit in credinta datorita lui si Bunului Dumnezeu. Am reusit sa ma impartasesc dupa ce nu am mai avut binecuvantarea aceasta de 5 ani de zile. Si in al doilea rand, Sfantul Parinte Efrem m-a ajutat sa imi gasesc de lucru exact in domeniul in care imi doream, desi nu sunt asa de perfecta in acest domeniu! Am sa ma rog de acum sa ma ajute sa ajung cat mai curand la Manastirea lui in Grecia! Multumesc!!!!!!!!

 • Alina JudeaPostat la 2015-01-03 17:34

  Si eu vreau sa multumesc Sf. Efrem ptr ajutorul oferit anul trecut. Am citit mult timp acatistul sau, si Sfantul m-a ajutat sa obtin locul de munca dorit. Aceasta in situatia in care pozitiile de consultant tehnic in constructii sunt foarte rare. Am terminat de citit acatistul sau intr-o seara si telefonul a sunat imediat ce am pus cartea pe masa. A urmat un interviu scurt, restul decurgand atat de natural, incat am avut sentimentul ca Sfantul a fost mereu langa mine. Multumesc Sfinte Efrem! Rugati-va Sfantului cu toata increderea! Doamne ajuta! C.J.

 • Mod MaxPostat la 2014-09-04 11:31

  Si eu m-am rugat acestui sfant si am reusit sa trec peste un examen la care am picat de 8 ori; m-am pregatit bine dar m-am si rugat si Sfantul Efrem cel Nou m-a ajutat. Uneori chiar daca esti pregatit, tot ai nevoie de ajutor. In semn de multumire pentru Sfant, port o mica iconita a lui la brelocul cheilor, sa o am tot timpul cu mine. Trebuie totusi credinta ca sa obtii ceva prin rugaciune; si trebuie sa doresti doar lucruri bune, pentru ca nu te ajuta pentru a face rele sau daca te rogi cu dusmanie in suflet. Am tinut sa spun ca am fost ajutat pentru ca citind din minunile acestui sfant, am constatat ca doreste ca dupa ce te ajuta sa spui si altora despre acest lucru. Ca si altii care au nevoie de ajutor sa stie si sa se roage cu credinta. Multumesc Sfantului Efrem cel Nou pentru sprijinul acordat. Si il rog sa ma ajute in continuare.

 • Sorina BumbacPostat la 2014-07-01 10:49

  Vreau sa-i multumesc Sf.Efrem pentru ajutorul grabnic. Am inceput sa citesc Acatistul si am primit ajutor nesperat de repede, imediat dupa ce am inceput sa-l citesc. M-a ajutat sa ies cu bine din dificultati materiale, la care nu vedeam nici o rezolvare imediata. Rugati-va Sfantului cu mare incredere si fiti siguri ca va va auzi si va va veni grabnic in ajutor! Doamne ajuta!

 • Pop AdinaPostat la 2014-06-14 15:15

  Draga mea Elena Gavrila, adresa manastirii Sfantului Efrem cel Nou este: ANNUNCIATION MONASTERY HOLY NEW MARTYR EPHRAIM NEA MAKRI – ATTICA 190 05 GREECE Iti recomand cu drag sa te rogi si Sfantului Nectarie si Maicii Sfinte si sa iti cauti un psihoterapeut bun pentru ca ajuta enorm sedintele de psihoterapie. Multa sanatate si sa ai grija de tine.

 • Elena Daniela GavrilaPostat la 2014-05-05 15:10

  Trec printr-un atac de panica si tulburari anxietate. Sunt un copil de 14 ani, tocmai acum in pragul examenului de capacitate, am ajuns la psihiatrie, fac tratament. Am intrat pe acest site CrestinOrtodox.ro sa gasesc un acatist sau un Sfant care este folositor acestei boli. Am gasit acatistul Sfantului Efrem cel Nou, l-am citit astazi, dar vreau si adresa unde se afla Sfintele Moaste la noi in tara ca sa pot sa trimit un acatist prin posta neavand posibilitate sa ajung acolo, la Sfintele Moaste. Astept un raspuns la acest comentariu. Va multumesc si Doamne Ajuta!

 • Miriam MPostat la 2014-04-19 00:23

  Sfantul Efrem m-a ajutat sa trec cu bine de un examen important pe care eram convinsa ca o sa-l pic. Rugati-va Sfantului cu toata increderea! Doamne ajuta!

 • Alina Un ZambetPostat la 2014-02-04 15:29

  Cei care nu au posibilitatea de a ajunge la Manastirea Sfantului Mucenic Efrem cel Nou,o particica din Sfintele lui moaste se afla la Parohia Ortodoxa ,Lazaret'' din Bacau unde va puteti inchina. In fiecare vineri de la ora 19.00 se citeste acatistul sfantului. Preotul Paroh Iacobeanu Marius v-ar putea da cu siguranta mult mai multe detalii 0745760239. Doamne ajuta.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE