Chemarea sfintilor: Sfantul Efrem cel Nou

Chemarea sfintilor: Sfantul Efrem cel Nou Mareste imaginea.

Un drum de la Atena duce spre o destinatie noua. Nu era in plan, dar Dumnezeu a randuit asa. Chemarea sfintilor?

Mare este mila Domnului pentru noi pacatosii. In marea Sa bunatate ne deschide toate drumurile spre mantuire si ne arata marturii vii. Oameni care au invins slabiciunile trupului, care au luptat avand unica tinta mantuirea. Au iubit pe Hristos, i-au urmat si au biruit. Dar noi ?

In sfarsit am ajuns intr-o localitate denumita Nea Makri - Atica (Colina Neprihanitilor), unde se afla manastirea in care se gaseste Sfantul Efrem cel Nou, grabnic ajutator intru toate nevoile si mare facator de minuni. O manastire de piatra in stil grecesc.

Intr-un mic paraclis lateral se gaseste o parte din copacul care a constituit locul pe care s-a jertfit acest mare Sfant. A rabdat indelung torturi de la cei necredinciosi pana si-a dat sufletul in mana lui Dumnezeu.

In biserica, in parte stanga se afla o capela, unde o candela sta de veghe la mormantul Sfantului Efrem. In partea dreapta se afla moastele intregi ale minunatului Sfant. O racla, Sfantul si fotografia maicutei care a avut chemarea sa duca pana la capat planul de a face cunoscuta lucrarea acestui Marturisitor al Domnului.

Pasesc cu emotie. In minte mi-au aparut brusc randurile citite din cartea in care se povestea despre descoperirea, aratarile minunate si minuni ale Sfantului Efrem. Am simtit mustrarea constiintei pentru faptul, ca desi am citit si am luat cunostinta despre acest Sfant nou, l-am tratat cu indiferenta. Am pus cartea in bibloteca si am uitat de ea. Dar Sfantul a mijlocit sa vin sa-l vad cu adevarat, sa ii simt sfintenia de aproape, sa ma ating de sfanta racla si sa iau binecuvantare.

De atunci nu il mai pot uita. O mare incarcatura spirituala si o abundenta de duh sfant iti aprinde flacara sufletului. Acesta e darul Domnului pentru pelerini, dar depinde apoi de tine, ca om cat timp vei mentine aceasta flacara. Cat va straluci lumina ei ?

Silvia  Moian

Despre autor

Moian Silvia Moian Silvia

Colaborator
53 articole postate
Publica din 11 Ianuarie 2011

Pe aceeaşi temă

02 Iulie 2012

Vizualizari: 2379

Voteaza:

Chemarea sfintilor: Sfantul Efrem cel Nou 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Alina Un ZambetPostat la 2014-02-04 08:31

    Cei care nu au posibilitatea de a ajunge la Manastirea Sfantului Mucenic Efrem cel Nou,o particica din Sfintele lui moaste se afla la Parohia Ortodoxa ,Lazaret'' din Bacau unde va puteti inchina. In fiecare vineri de la ora 19.00 se citeste acatistul sfantului. Preotul Paroh Iacobeanu Marius v-ar putea da cu siguranta mult mai multe detalii 0745760239. Doamne ajuta.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE