Icoana Maicii Domnului de la Guadalupe, la Cluj

 

Astazi, soseste la Cluj, pentru doua zile, celebra icoana "Maica Domnului de la Guadalupe-Patroana copiilor nenascuti", prilej cu care va fi organizat de catre Episcopia Romana Unita cu Roma Greco-Catolica de Cluj Gherla un program dedicat vietii copiilor condamnati la moarte prin avort.

 

Aceasta icoana celebra a aparut in mod miraculos pe vesmantul (Tilma) unui tanar indian aztec, convertit la crestinism, Juan Diego, in Guadalupe-Mexic, in anul 1531. Imaginea o infatiseaza pe Sfanta Fecioara care iL poarta pe Iisus in pantecul sau. Unul dintre principalele obiceiuri legate de aceasta icoana este cel prin care femeile insarcinate sau mamele care abia au nascut vin sa se inchine si sa-si prezinte pruncii Fecioarei, oferindu-i protectie celei ce L-a primit si L-a purtat pe Fiul lui Dumnezeu in pantecele ei. Icoana va poposi la Capela Sfantul Iosif a Catedralei din Piata Cipariu in jurul orei 11,30, unde va ramane pana a doua zi, la ora 10,00, cand va pleca spre alte orase.

Ea va fi adusa de catre Asociatia "Darul Vietii" din Timisoara impreuna cu pr. Emil Ghiurca, coordonatorul pelerinajului din Romania.

 

.

07 Noiembrie 2007

Vizualizari: 1423

Voteaza:

Icoana Maicii Domnului de la Guadalupe, la Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE