Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane isi mentine conduita si infiereaza avortul si eutanasia, considerandu-le acte impotriva lui Dumnezeu


In urma lucrarilor Sfantului Sinod, care s-au desfasurat zilele acestea, Biserica Ortodoxa Romana a adoptat un punct de vedere oficial cu privire la avort si la eutanasie. “Biserica are o grija deosebita fata de fiintele umane neputincioase si fara aparare si atunci nu poate sa nu se ingrijoreze cu privire la cele mai neputincioase fiinte omenesti, embrionii umani si pruncii nenascuti. Sfintii Parinti semnaleaza ca in orice faza ar fi produs, avortul ramane pruncucidere, prin el incalcandu-se porunca divina: «Sa nu ucizi», si este cu atat mai grav, cu cat constituie uciderea unei fiinte umane aflate in imposibilitatea de a se apara”, a precizat P.S. Episcop, vicar Patriarhal, Vincentiu Ploiesteanul.
“Avortul si toate practicile avortive sunt pacate grele, care ne exclud din imparatia lui Dumnezeu. Societatea contemporana aduce diverse justificari avortului, de multe ori de ordin social si medical. Biserica nu este indiferenta la aceasta realitate, intretinuta uneori de institutii care se intituleaza “caritative” sau “umaniste”. Prin urmare, daca viata mamei este pusa in pericol prin sarcina sau nastere, ar trebui sa fie acordata prioritate vietii femeii, datorita relatiilor si responsabilitatilor fata de alte persoane care depinde de ea. Daca investigatia genetica descopera un copil nenascut, anormal, recomandarea este de a naste copilul”, a mai spus vicarul patriarhal. In ceea ce priveste eutanasia, Biserica Ortodoxa considera ca aceasta, fie ea activa sau pasiva, ramane “un act impotriva lui Dumnezeu”. “Omul nu poate atenta nici la viata lui, nici la viata vreunui semen de-al sau pentru ca in ultima instanta aceasta inseamna atentat la suveranitatea lui Dumnezeu. Iar in cazul in care sfarsitul biologic al unei persoane este iminent, nu avem dreptul sa-i grabim sfarsitul prin eutanasie. Iubirea de aproapele nu consta in curmarea vietii cuiva din mila pentru a-l scapa de dureri, ci a-l ajuta sa suporte durerea pana in clipa cand se va preda lui Dumnezeu, moment care trebuie sa ramana rezultatul unui proces natural”, a explicat Vicentiu Ploiesteanul. Totusi, in cazul bolilor incurabile, Biserica recomanda folosirea tuturor mijloacelor spirituale si medicale in vederea usurarii durerii provocate de boala.

.

07 Iulie 2005

Vizualizari: 1576

Voteaza:

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane isi mentine conduita si infiereaza avortul si eutanasia, considerandu-le acte impotriva lui Dumnezeu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE