Botezand o fetita la Galati, Presedintele Basescu si-a spalat sufletul de pacate


Satenii din comuna Piscu, din Galati, i-au transmis presedintelui Traian Basescu ca sufletul sau a fost iertat de pacate dupa ce, smbata, acesta a botezat aici o fetita, pe nume Mihaela-Catalina. În vara, Basescu a trecut prin Piscu pentru a vedea efectele inundatiilor si a promis unei femei insarcinate ca-i va boteza copilul daca va fi baiat. S-a nascut o fetita, dar soarta a facut ca aceasta sa apara pe lume pe 4 noiembrie, exact in ziua de nastere a lui Basescu. Drept urmare, dupa unele ezitari, seful statului si-a asumat, pentru a patra oara in viata, sarcina de nas de botez. Basescu a venit la acest ceremonial insotit de intreaga familie - sotia si cele doua fete.

La casa familiei Dumitrache, el a luat copilul si a plecat spre biserica aspunnd: "Am luat un pagn, o sa aduc un crestin". În fata micii biserici din localitate il asteptau deja toti batrnii satului, conducerea politica a judetului - in frunte cu prefectul si doi secretari de stat din Ministerul de Interne, ambii originari din Galati - plus o mica armata de sepepisti si ziaristi. Slujba a fost oficiata de insusi Episcopul Casian, ajutat de alti patru preoti. Dupa ceremonie, Basescu a dus copilul acasa, spunnd acum: "Am luat un pagn, am adus un crestin". La petrecerea de dupa botez, presedintele Romniei nu a mai stat dect vreo cteva minute, dupa care a plecat in tromba catre mina Anina.
Sepepistii au imbrncit ziaristii afara din biserica

Botezul, lipsit de incidente, a fost insa, in mare masura, un spectacol mediatic. Zeci de ziaristi, fotografi si cameramani, sustinuti de vreo cteva care de transmisie, s-au inghesuit pentru a surprinde fiecare secunda a acestui eveniment. Într-o prima etapa, SPP a facut un efort neobisnuit, a fost extrem de amabil cu ziaristii si a incercat sa-i ajute sa-si gaseasca loc in spatiile supraaglomerate. Nici o fapta buna nu ramne insa nepedepsita, pentru ca Basescu nu isi dorea sa fie filmat sau fotografiat in biserica dect de cameramanii presedintiei. În consecinta, cadrele SPP care au incercat sa-i ajute pe ziaristi sa intre in biserica au fost mustruluite, iar fotografii au fost efectiv trti afara din sfntul lacas, spre stupefactia batrnelor, imbrncite si calcate in picioare in busculada care s-a creat.

.

15 Ianuarie 2006

Vizualizari: 1257

Voteaza:

Botezand o fetita la Galati, Presedintele Basescu si-a spalat sufletul de pacate 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE