Patriarhul Serbiei , impotriva reactivarii eparhiilor din Basarabia de catre Biserica Ortodoxa Romana

 

Patriarhul Serbiei, Pavle, a trimis o scrisoare patriarhului rus Aleksei al II-lea, in care condamna decizia Bisericii Ortodoxe Romane de a reinfiinta trei eparhii istorice pe teritoriul canonic al Bisericii Ruse, afirmand ca reactivarea Mitropoliei Basarabiei are legaturi cu perioada nazista. Patriarhul Serbiei Pavle a trimis patriarhului Moscovei Aleksei al II-lea o scrisoare in care a expus atitudinea Bisericii Ortodoxe Sarbe fata de decizia Bisericii Ortodoxe Romane de a reactiva trei eparhii istorice "pe teritoriul canonic al Bisericii Ortodoxe Ruse".

 

Continutul scrisorii este reprodus de site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Ruse, informeaza corespondentul NewsIn la Chisinau. "Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Sarbe sustine in totalitate eforturile Patriarhiei Moscovei indreptate catre restabilirea unei ordini canonice normale in Moldova, care este o regiune canonica traditionala a Patriarhiei Moscovei", se spune in scrisoare. Patriarhul Pavel subliniaza ca "sfidarea traditiilor canonice a stat la baza crearii asa-numitei Mitropolii a Basarabiei".

.

15 Ianuarie 2008

Vizualizari: 1222

Voteaza:

Patriarhul Serbiei , impotriva reactivarii eparhiilor din Basarabia de catre Biserica Ortodoxa Romana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE