A aparut cartea Dialog al vremii cu memoria - slujind Domnului si poporului sau la inceput de mileniu III semnata de IPS Andrei


A aparut cartea "Dialog al vremii cu memoria - slujind Domnului si poporului sau la inceput de mileniu III" semnata de IPS Andrei al Alba Iuliei. Editura Reintregirea, Alba Iulia, 2009

 

Prima aparitie editoriala a acestui an la Editura Reintregirea a Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane de Alba Iulia este cartea "Dialog al vremii cu memoria - slujind Domnului si poporului sau la inceput de mileniu III" semnata de IPS Andrei Arhiepiscop al Alba Iuliei. Volumul cuprinde, in cele peste 600 de pagini, cuvintele pastorale trimise de catre ierarhul nostru de Pasti si de Craciun, cuvantarile rostite cu ocazia aniversarii Marii Uniri, precum si multe alte studii si articole ale IPS Andrei despre ierarhi, duhovnici, profesori sau personalitati teologice sau laice.

Cartea "Dialog al vremii cu memoria" semnata de IPS Andrei se deschide cu un interviu acordat de ierarhul nostru intitulat: "Sa redeschidem impreuna abecedarul credintei!". Volumul este structurat pe 8 capitole, dupa cum urmeaza: "Marea Unire de la 1 decembrie 1918 a fost "drum si semn" la capatul carora s-a inchis "cercul ratacirii" Neamului Romanesc (cap I) ce cuprinde 9 cuvantari rostite la Alba Iulia cu ocazia aniversarii Marii Unirii intre anii 2008 - 2000 si un cuvant rostit pe Campia Libertatii din Blaj.


Capitolul al doilea este intitulat: "Mesajul pastoral: imperative, tezaur si traditie, dinamica si actualitate, preludiu eshatologic" si cuprinde pastoralele de Craciun si de pasti din perioada 2008 - 2000. Capitolul al III-lea cuprinde schite de portret ale unor arhierei, duhovnici sau profesori de teologie si este intitulat: "Personalitatea lor si-a plamadit rost in "densitatea, facerea si lumina timpurilor".


Urmeaza apoi un capitol (IV) ce cuprinde mai multe studii si articole publicate de ierarhul nostru pe tema: "Stiinta si constiinta teologica".


Capitolul urmator (V) este un "Mic "tratat" duhovnicesc de mariologie" ce aduna gandurile IPS Andrei scrise in preajma praznicelor Maicii Domnului (15 august, 8 septembrie sau 21 noiembrie).


In capitolul VI intitulat "Tinerete, scoala si credinta" sunt cuprinse cuvantari rostite de IPS Andrei la inceputul si sfarsitul cursurilor scolare sau universitare, dar si la alte momente aniversare. "Urgente pastorale restante, la inceput de mileniu" este cel de-al VII-lea capitol al cartii si cuprinde mai multe cuvinte pastorale trimise preotilor din Arhiepiscopia Alba Iuliei la incetul de an (si de mileniu) in care IPS Andrei insista pe cateva dintre cele mai importante cerinte misionare, pastorale si catehetice pe care slujitorii nostri trebuie sa le indrepte sau sa insiste mai mult pentru a-si implini vocatia preoteasca.

Volumul "Dialog al vremii cu memoria" al IPS Andrei se incheie cu mai multe "Peripluri bibliografice. Invitatie la lectura" (cap VIII) ce aduna cuvintele inainte semnate de IPS Andrei la diverse carti de teologie sau cultura.

Cartea a aparut chiar in ziua desfasurarii la Alba Iulia a lucrarilor Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, sambata 31 ianuarie 2009, si a fost daruita de catre IPS Andrei tuturor membrilor Adunarii Eparhiale si invitatilor prezenti la acest moment de bilant din viata eparhiei de Alba Iulia.

 

 

Sursa: Radio Reintregirea

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 399

Voteaza:

A aparut cartea Dialog al vremii cu memoria - slujind Domnului si poporului sau la inceput de mileniu III semnata de IPS Andrei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE