Asezamantul Social Filantropia Ortodoxa, un loc de refugiu pentru persoanele fara adapost


Asezamantul Social Filantropia Ortodoxa, un loc de refugiu pentru persoanele fara adapost

 

Persoanele fara adapost de pe raza judetului Alba solicita, in aceasta perioada, intr-un numar tot mai mare, serviciile Asezamantul Social Filantropia Ortodoxa din Gara CFR Alba Iulia

 

Deschis in anul 2002 in zona garii din Alba Iulia, Centrul Social de Urgenta Alba-Filantropia Ortodoxa este un loc de refugiu in aceasta iarna pentru 38 de nevoiasi. Date fiind conditiile precare de vreme si temperatura foarte scazuta, asezamantul se asteapta la un numar si mai mare de solicitanti, capacitatea acestuia fiind doar de 50 de locuri.


Asezamantul functioneaza pe baza parteneriatului dintre Arhiepiscopia Ortodoxa Romana Alba Iulia, Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a copilului Alba si Serviciul Public de Asistenta Sociala Alba Iulia.


Urmand cuvintele Sfantului Apostol Iacov: "Daca un frate sau o sora sunt goi si lipsiti de hrana cea de toate zilele, si cineva dintre voi le-ar zice: mergeti in pace, incalziti-va si va saturati, dar nu le dati cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul?" (Iacov 2,15-16) Centrul Social de Urgenta Alba urmareste sa asigure conditiile minime de trai pentru oamenii fara adapost. Acestia pot benefia atat de gazduire temporara, hrana si imbracaminte, cat si de servicii sociale si medicale.



Consilier PR, Bianca Draghici

.

13 Ianuarie 2009

Vizualizari: 556

Voteaza:

Asezamantul Social Filantropia Ortodoxa, un loc de refugiu pentru persoanele fara adapost 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE