Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia vine in sprijinul comunitatilor defavorizate din judetul Alba

 

La initiativa preotului Cordea Stefan, paroh al parohiei Baia de Aries II, s-a pus temelia unui nou asezamant social in orasul Baia de Aries. Este vorba despre Centrul Social Multifunctional „Sfanta Varvara” Baia de Aries, care are ca scop cresterea accesului copiilor proveniti din familii aflate in situatii de risc social la servicii sociale destinate prevenirii si reducerii abandonului scolar.

Acest proiect este finantat de catre Fondul Roman de Dezvoltare Sociala din Bucuresti (F.R.D.

S.) in cadrul Schemei de Dezvoltare Sociala pentru Comunitati Miniere. Proiectul „Centrul Social Multifunctional - Baia de Aries” a fost finantat in anul 2005 cu suma de 40.000 USD de catre Ministerul Economiei si Comertului - A.N.D.Z.M. si este implementat prin F.R.D.S, ne-a informat Cristina Rahovean coordonatoarea proiectului.

Beneficiarii directi ai proiectului sunt 35 de copii de varsta scolara, astfel: 20 de copii proveniti din familii cu situatie socio-economica precara din orasul Baia de Aries beneficiaza de servicii sociale in cadrul unui Centru Socio-Educativ de Zi, iar 15 copii din satele imprejuratoare, pentru care accesul la scoli este dificil din cauza distantelor mari pe care acestia trebuie sa le parcurga zilnic, vor beneficia de adapost pe timpul saptamanii in cadrul modulului Centru Saptamanal care va functiona in regim de internat scolar. De asemenea, numarul beneficiarilor indirecti ai acestui proiect a fost estimat la 150 de persoane provenind din randul familiilor copiilor beneficiari, cat si membrii ai comunitatii locale.

Serviciile oferite in cadrul Centrului Social Multifunctional din Baia de Aries au fost pliate pe nevoile grupului dezavantajat identificat, astfel ca acesti copii beneficiaza de programe socio-educative (sprijin diferentiat in pregatirea temelor si recuperarea procesului achizitiei scolare, animatie in timpul liber in scopul cultivarii talentelor si dezvoltarii abilitatilor), servicii de sprijin material, consilierea familiei si colaborarea cu actorii implicati in educatia si dezvoltarea copilului, acoperirea nevoii de hrana si supliment nutritiv, cat si asigurarea de adapost pe timpul saptamanii.

Partenerii Asociatiei „Filantropia Ortodoxa Alba Iulia” in acest proiect sunt Parohia Ortodoxa Romana Baia de Aries II si Consiliul Local Baia de Aries, care vor prelua in curand cheltuielile de functionare ale centrului, imediat dupa terminarea lucrarilor de amenajare a cladirii si incheierea ultimei faze de implementare a proiectului.

Centrul Social Multifunctional din Baia de Aries isi va deschide portile la toamna, odata cu inceperea scolii, urmand sa-si dovedeasca eficienta pe parcursul anului scolar 2006-2007.

.

26 Iunie 2006

Vizualizari: 2150

Voteaza:

Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia vine in sprijinul comunitatilor defavorizate din judetul Alba 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE