Astazi Biserica Ortodoxa face pomenirea Soborului Sfantului Arhanghel GavriilAstazi Biserica Ortodoxa face pomenirea Soborului Sfantului Arhanghel Gavriil


Conform traditiei ortodoxe, in ziua urmatoare praznicului Bunei Vestiri, se face pomenirea celui care a fost trimis de Dumnezeu la Sfanta Fecioara Maria, spre a-i vesti ca Il va naste pe Fiul lui Dumnezeu.

Dupa Sfantul Proclu al Constantinopolului, numele Sfantului Arhanghel Gavriil inseamna "Dumnezeu si om", semnificand faptul ca Dumnezeu l-a trimis ca sa vesteasca toate tainele legate de Intruparea Domnului nostru Iisus Hristos.

Culmea si implinirea desavarsita a acestei misiuni a sa a fost cuvantul "Bucura-te" adresat Maicii Domnului si care a devenit formula de lauda si de slavire a tuturor celor care s-au facut mostenitori ai Mantuirii si s-au straduit sa urmeze pe pamant chipul vietii ingeresti.

Trebuie mentionat faptul ca in afara de Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail, Gavril si Rafail si a tuturor puterilor celor ceresti, praznuit la data de 8 noiembrie, arhanghelul Gavril este pomenit si pe data de 13 iulie si cu ocazia pomenirii icoanei athonite "Axion estin", la data de 11 iunie.

 

25 Martie 2008

Vizualizari: 558

Voteaza:

Astazi Biserica Ortodoxa face pomenirea Soborului Sfantului Arhanghel Gavriil 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE