Astazi, Braul Maicii Domnului s-a aflat astazi la Ramet si va ajunge la Aiud

 

Astazi, 4 septembrie 2007, Braul Maicii Domnului s-a aflat dimineata la Manastirea Ramet, unde de la ora 9.00 s-a oficiat Sfanta Liturghie. Pelerinajul cu Sfantul Brau va continua astazi la Aiud. Parintele Emil Galea, parohul bisericii Sfintii Trei Ierarhi, unde va fi adusa racla, ne-a oferit mai multe amanunte despre acest eveniment istoric pentru orasul Aiud: "Ziua de astazi, eu cred, fara sa folosesc cuvinte mari, ca este o pagina de istorie, de aleasa istorie pentru orasul nostru. Spunand aceasta, ma gandesc si la faptul ca dupa "piciorul de plai si gura de rai", asa vad eu Rametul, ne aflam noi, fiii Catedralei, de ce nu ai orasului Aiud si nu numai ai orasului, ci si a imprejurimile orasului Aiud si chiar a celor de mai departe.

Este ziua de astazi si prezenta Braului Maicii Domnului in Biserica noastra, o altfel de recunoastere si apreciere care se da Sfantului nostru lacas, nu una omeneasca, nu una vremelnica, ci una care vine de dincolo si de la Maicuta Sfanta.


Aiudul, nu mai este doar Aiudul Aiud, locul chinului si al suferintelor atator si atator oameni si este si Aiudul bucurie duhovnicesti, al darului Maicii Domnului. Unde unii sporit suferinta, Maicuta Sfanta aduce mangaierea. Delegatia care va aduce Braul Maicii Domnului in orasul nostru, la Catedrala aiudeana va veni, cum ziceam de la Ramet, va urma o procesiune imediat dupa sosirea lor, o procesiune in jurul Catedralei, dupa care vom continua cu rugaciunea Vecerniei, cu slujba Vecerniei si cu Paraclisul Maicii Domnului.


Credinciosii, dupa ce ne vom ruga, vor putea sa-si exprime evlavia lor catre Maicuta Sfanta, inchinandu-se Braului Maicii Domnului, in absida laterala dreapta si acum vorbesc, stand cu fata spre Sfantul Altar, in absida laterala dreapta si apoi, vor iesi din catedrala pe sub coloanele spre usa laterala dreapta.


Vreau sa cred ca vom trai momentul acesta la o inalta tinuta duhovniceasca si la un control, pe care noi ni-l impunem, n-avem nevoie de forte de ordine fiecare sa fie propriul lui, sa spunem agent de ordine. Ne aflam in fata Braului Maicii Domnului, nu suntem la o disputa, nu ne aflam intr-o situatie care ceva sa se ispraveasca si noi sa nu mai apucam, ci Braul va ramane in Biserica noastra pana cand ultimul credincios va ajunge sa se inchine, sa-si exprime astfel evlavia fata de Maica Domnului si maica noastra a tuturor", a declarat pentru postul nostru de radio Parintele Emil Galea din Aiud.

Braul Maicii Domnului va fi dus maine, miercuri, 5 septembrie, la Blaj, la biserica Sf. Gheorghe. Despre primirea de la Blaj ne-a vorbit Parintele Protopop Vasile Brumar: "Salutam cu mare bucurie pe ascultatorii postului radio "Reintregirea", dorind sa impartasesc pe aceasta cale tuturor credinciosilor nostri din Blaj, din imprejurimile Blajului, marea bucurie duhovniceasca pe care o avem prin venirea Maicii Domnului la Blaj in ziua de miercuri, 5 septembrie, ora 8.30, in Biserica "Sfantul Gheorghe" din orasul nostru. Racla cu Odorul Sfant va fi depusa in mijlocul Bisericii, unde va invitam cu toata dragostea sa veniti sa va inchinati, in buna randuiala Braului Maicii Domnului, primind putere duhovniceasca.


De dimineata va avea loc deci procesiunea cu Braul Maicii Domnului si urmata de Sfanta Liturghie. Braul va ramane in Blaj pana la ora 15.30, va asteptam cu drag pe toti."

Maine dupa-amiaza braul Maicii Domnului va ajunge la catedrala din Sighisoara, iar seara la Manastirea Sfantul Dimitrie de langa Sighisoara.

.

04 Septembrie 2007

Vizualizari: 1433

Voteaza:

Astazi, Braul Maicii Domnului s-a aflat astazi la Ramet si va ajunge la Aiud 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE