Catedrala Reintregirii si Capela Facultati de Teologie din Alba Iulia vor fi sfintite duminica de catre PF Patriarh Daniel


Catedrala Reintregirii si Capela Facultati de Teologie din Alba Iulia vor fi sfintite duminica de catre PF Patriarh Daniel

Duminica, 30 noiembrie 2008, in ziua de pomenire a Sfantului Apostol Andrei, ocrotitorul Romaniei, PF Parinte Patriarh Daniel va fi prezent la Alba Iulia si va oficia slujba de resfintire a Catedrala Reintregirii si va binecuvanta pictura Capelei Facultatii de Teologie.

Despre pregatirile care s-au facut la catedrala din Alba Iulia si despre programul slujbelor Parintelui Patriarh ne-a vorbit Parintele Samuel Cristea, ecleziarhul catedralei: In ultimii doi ani complexul Catedralei a fost renovat in intregime, in primul rand s-a renovat exteriorul Catedralei, s-au schimbat acoperisurile Catedralei, ale clopotnitei, s-au schimbat clopotele - turnandu-se clopote noi in Austria si care s-au montat in timpul verii anului acesta si de asemenea s-a reamenajat curtea Catedralei, asa incat acum arata o adevarata gradina care-i incanta pe toti cei care viziteaza catedrala noastra.

Toate aceste lucrari care s-au facut, incepand de acum doi ani, nadajduim ca acum la sfarsitul saptamanii acesteia sa fie binecuvantate de Dumnezeu prin rugaciunile Preafericitului Parintelui nostru Patriarh Daniel, pe care-l asteptam cu multa bucurie si emotie sfanta.

- Parinte ecleziarh, care va fi programul slujbelor din ajunul sarbatorii Sfantului Apostol Andrei, pana pe data de 1 decembrie 2008?

- In primul rand sambata seara, in 29 noiembrie, la ora 18.00 va fi primirea oficiala a Preafericitului Parintelui Patriarh la Catedrala Reintregirii, dupa care va urma slujba Privegherii in cinstea Sfantului Apostol Andrei, adica Vecernia Mare cu Litie si Utrenia.



A doua zi dimineata, duminica, 30 noiembrie, la ora 9.00 va incepe slujba resfintirii Catedralei, oficiata de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel impreuna cu soborul ierarhilor si preotilor prezenti, dupa care va urma de la ora 9.30 Sfanta Liturghie in Catedrala.

Duminica seara, la ora 18.00, va avea loc sfintirea picturii Paraclisului Sfintii Trei Ierarhi de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia, dupa care va urma ceremonia decernarii titlului de doctor honoris causa Parintelui Patriarh.

In 1 decembrie, deci cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, la ora 9.00 dimineata se va savarsi Sfanta Liturghie in Catedrala Reintregirii de catre trei ierarhi ai Bisericii noastre. Iar apoi, la ora 12.00, adica la amiaza Parintele Patriarh va savarsi slujba Te Deum-ului cu ocazia Zilei Nationale, dupa care va rosti un cuvant catre poporul prezent si catre romanii de pretutindeni.
Slujba Te Deum-ului se va savarsi in fata Catedralei pe un podium special amenajat cu aceasta ocazie.

Despre prezenta Parintelui Patriarh Daniel in Facultatea de Teologie Ortodoxa din alba Iulia ne-a oferit amanunte Parintele Emil Jurcan, decanul facultatii: "Pentru Facultatea de Teologie din Alba Iulia este un moment unic in viata ei, pentru ca duminica, 30 noiembrie am putea spune ca i se pune coroana, se incununeaza o munca de cativa ani buni, o munca in care se poate vedea sufletul si ravna Inaltpreasfintitul Parinte Andrei din dorinta de a avea o scoala de teologie performanta, cu o cladire la cerintele mileniului al treilea, cu un corp profesoral serios si in acelasi timp cu studenti cu ravna misionara.

Randuiala slujbelor. Dimineata, asa cum se stie, slujbele se vor oficia la Catedrala Arhiepiscopala Sfanta Liturghie, iar dupa-amiaza la orele 18.00 va avea loc sfintirea Capelei Facultatii de catre Preafericitul Parinte Daniel impreuna cu soborul ierarhilor, urmand ca in continuare in jurul orei 18.30, din partea Universitatii 1 Decembrie sa i se confere Preafericitului Parinte titlul de doctor honoris causa in Aula Dumitru Staniloaie a Facultatii de Teologie din Alba Iulia.

Va asteptam cu drag si ne bucuram de acest moment, pe care-l consider unic in viata si istoria Facultatii de Teologie din Alba Iulia.
"

Va reamintim faptul ca de sambata pana luni, 1 decembrie, la Alba Iulia vor fi prezenti mai multi ierarhi ai Bisericii noastre in frunte cu Intaistatatorul ei, PF Parinte Patriarh Daniel.

.

27 Noiembrie 2008

Vizualizari: 864

Voteaza:

Catedrala Reintregirii si Capela Facultati de Teologie din Alba Iulia vor fi sfintite duminica de catre PF Patriarh Daniel 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE