Conferinta de prezentare a proiectului Parteneriat public-privat in administrarea de servicii sociale - Model de excelenta

Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia organizeaza luni, 14 decembrie 2009, Conferinta de prezentare a proiectului „Parteneriat public-privat in administrarea de servicii sociale – Model de excelenta”.

Proiectul este finantat din Fondul Social European prin Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale - Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) si are ca scop crearea unui model de excelenta in management integrat si administrare la standarde europene a serviciilor sociale furnizate prin parteneriat public-privat in cadrul regiunii Centru. Proiectul este implementat de Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia in parteneriat cu DGASPC Alba, DGASPC Mures, Fundatia PAEM Alba si Asociatia Profesionala a Asistentilor Sociali Alba.

Conferinta va avea loc luni, in data de 14 decembrie 2009, in Sala de conferinte din cadrul Schitului „Sf. Lazar” Alba Iulia (Zona Schit), incepand cu ora 10.00. Lucrarile se vor desfasura in prezenta Inaltpreasfintitului Andrei si vor fi invitati sa participe reprezentanti ai autoritatilor publice. Vor fi discutate aspecte privind modul de cooperare pentru realizarea activitatilor proiectului, dar si aspecte importante privind legalitatea si viitorul parteneriatelor incheiate cu autoritatile publice.

Obiectivele acestui proiect sunt:

1. Evaluarea a 45 de servicii sociale pentru batrani, copii administrate in parteneriat public-privat in cadrul judetelor Mures si Alba.
2. Sporirea nivelului de competente certificate de lucru cu beneficiarii la nivelul angajatilor din cadrul serviciilor sociale evaluate din cele 2 judete.
3. Imbunatatirea competentele organizationale si manageriale ale reprezentatilor a 27 de organizatii locale ale societatii civile implicate in administrarea serviciilor sociale evaluate.
4. Sprijinirea elaborarii, in parteneriat cu institutiile publice locale, a unei strategii de dezvoltare organizationala durabila a retelei locale de ONG-uri implicate in livrarea de servicii sociale.
5. Crearea si institutionalizarea un mecanism (tip intranet) functional de administrare a datelor relevante in supervizarea, monitorizare si evaluare calitatii serviciilor catre beneficiari la nivelul ONG-urilor responsabile si a institutiilor publice cu atributii in administrarea de servicii sociale pentru copii, batrani la nivelul celor 2 judete.

Dura proiectului este de 22 luni (01.10.2009-31.07.2011) si va cuprinde judetele Alba si Mures. Valoarea totala a proiectului este de 1.849.626,00 lei, din care 1.719.039,00 lei finantare nerambursabila.


AGENDA ZILEI
- Alba Iulia, 14.12.2009-

10:00

Cuvant de binecuvantare din partea Inaltpreasfintitului Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei
„Parteneriatul dintre Biserica Ortodoxa si Stat in domeniul social- o prioritate a vremurilor noastre”

10:30
Parteneriatul public-privat: contextul legislativ actual in care se pot desfasura parteneriatele dintre Biserica , ONG-uri si autoritati publice in administrarea serviciilor sociale - Sorin Valerian Chirila

11:00
Situatia actuala a parteneriatelor incheiate intre autoritatile publice din judetele Alba si Mures si Biserica Ortodoxa, respectiv Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia - Laura Plesa

11:45
Descrierea proiectului „Parteneriat public-privat in administrarea de servicii sociale- Model de excelenta”: parteneri, scop, obiective, durata, activitati, rezultate asteptate - Marilena Mazilu

12:00
Beneficii pentru partenerii implicati in furnizarea serviciilor sociale rezultate din implementarea proiectului „Parteneriat public-privat in administrarea de servicii sociale- Model de excelenta” - Pr. Nicolae Ignat

12:30
Aspecte practice: modalitatea de implicare in proiect a partenerilor, culegerea datelor, realizarea strategiilor - Laura Plesa

Sursa: Radio Reintregirea

14 Decembrie 2009

Vizualizari: 700

Voteaza:

Conferinta de prezentare a proiectului Parteneriat public-privat in administrarea de servicii sociale - Model de excelenta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE