Conferinta sociala europeana la Bratislava: Perspective internationale privind educatia profesionala in domeniul social

 

Saptamana trecuta, in perioada 1 - 2 octombrie 2007, la Bratislava, in Slovacia, a avut loc o noua conferinta europeana cu tema: "Perspective internationale privind educatia profesionala in domeniul social".


S-au reunit peste 60 de reprezentanti de la cele mai importante organizatii sociale din Europa pentru un schimb de experienta si pentru prezentarea unor proiecte cu impact social, mai ales in ce priveste persoanele cu dizabilitati psihice si locomotorii. Din Romania au participat 4 reprezentanti: Jurgen Henckel de la Academia Evanghelica din Sibiu, Gaubler Gerlinde, consilier social la Mitropolia Ardealului, Pr. Zaharia Peres, consilierul cultural al Mitropoliei Banatului si Alina Chisu, asistenta sociala la Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia, coordonatoarea proiectului Pro Vita.


Dintre temele acestei conferinte sociale europene amintim: educatia in domeniul social, posibilitati de finantare pentru tarile europene in domeniul social, schimb de experienta si posibilitatea realizarii de parteneriate, precum si prezentarea unor proiecte sociale cu impact major in societate.

In acest an au fost prezentate metodele aplicate in ingrijirea persoanelor cu dizabilitati psihice si locomotorii din Germania.


In 2008 se vor implini 200 de ani de la nasterea fondatorului organizatiei Diakonia din Germania si cu acest prilej conferinta sociala europeana se va desfasura in Romania, la Mangalia.

 

.

07 Octombrie 2007

Vizualizari: 556

Voteaza:

Conferinta sociala europeana la Bratislava: Perspective internationale privind educatia profesionala in domeniul social 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE