Consfatuirea nationala ASCOR SI LTCOR - Modalitati de implicare activa a tinerilor in viata Bisericii


In perioada 22 - 25 martie 2007, la Sibiu se va desfasura Consfatuirea nationala a Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi Romani si a Ligii Tineretului Crestin Ortodocsi Romani. Tema acestei intalniri va fi: "Modalitati de implicare activa a tinerilor in viata Bisericii".

Presedintele filialei ASCOR din Sibiu, studentul Bogdan Negrea ne-a oferit mai multe amanunte: "Programul incepe propriu-zis joi, 22 martie 2007, cu slujba de Te Deum, savarsita de Inalt Prea Sfintitul Laurentiu. Iar dupa aceea se va continua cu discutii toata ziua, la Facultatea de Medicina din Sibiu, unde Universitatea "Lucian Blaga" a acordat spatiul necesar pentru acest lucru. Seara va fi o conferinta tot cu aceeasi tema sustinuta de Parintele Profesor Constantin Necula, de aici de la Facultatea de Teologie din Sibiu, urmand ca a doua zi sa se savarseasca slujba Sfantului Ierarh Calinic de la Cernica, ocrotitorul la nivel national al ASCOR-ului si sa se continue iarasi toata ziua cu sesiuni de discutii.

Urmand ca la ora 6.00 sa se participe la slujba Deniei Acatistului Bunei Vestiri in Catedrala Mitropolitana, unde va fi prezent si Inalt Prea Sfintitul. Si dupa aceea se va organiza un cenaclu literar pe tema Valeriu Gafencu, un model de marturisire pentru tinerii din ziua de astazi, un cenaclu literar.

A doua zi, sambata, de dimineata vom vizita cateva biserici istorice din Sibiu, biserici si de alte confesiuni crestine si cateva muzee mai reprezentative. Urmand ca in jurul orei 2.00 dupa-masa sa ne pornim spre Manastirea Sambata de Sus, unde in Aula Academiei duhovnicesti de acolo vom realiza concluziile acestei consfatuiri si se va intocmi acel proces verbal, semnat de toate filialele participante.

Va fi si o intalnire cu Parintele Teofil Paraian si se va ramane acolo este noapte, iar duminica vom participa cu totii la Sfanta Liturghie pentru Buna Vestire, in Biserica Manastirii Brancoveanu."

Cina va participa la aceasta consfatuire nationala, din nou Bogdan Negrea:
"Participa, deci din tara participa saptesprezece filiale, s-au anuntat saptesprezece filiale ASCOR si LTCOR, iar pe langa acestia vor participa si studenti romani din Cernauti si Chisinau. Chiar de la Chisinau avem niste reprezentanti ai unei asociatii de tineret, similara ASCOR-ului de la noi din tara, asociatie de tineret care tine oarecum sub, eu stiu, bine obladuirea Inalt Prea Sfintitului Vladimir, care tine de Patriarhia Rusiei. Deci, sunt romani si am vorbit cu ei si doresc foarte mult sa vina sa ne impartasim experiente si poate chiar sa savarsim in viitor actiuni comune."

De ce a fost ales Sibiu ca loc de intalnire al tinerilor ortodocsi din Romania ne-a explicat tot Bogdan Negrea: "Anul acesta 2007 se cunoaste acest lucru, anume ca Sibiul va fi sau este deja catalogat ca fiind capitala culturala europeana. In cadrul acestui context, in primul rand Inalt Prea Sfintitul a dat binecuvantare pentru aceasta actiune si filialele ASCOR mai importante din tara au hotarat ca, mai bine zis au propus si ceilalti au fost de acord, sa se faca aceasta consfatuire la Sibiu."

.

21 Martie 2007

Vizualizari: 2469

Voteaza:

Consfatuirea nationala ASCOR SI LTCOR - Modalitati de implicare activa a tinerilor in viata Bisericii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE