Corul de copii Theotokos pleaca in aceasta saptamana in cel de-al 15-lea turneu peste hotare


Corul de copii "Theotokos" pleaca in aceasta saptamana in cel de-al 15-lea turneu peste hotare

Cu prilejul inaugurarii primei parohii ortodoxe din Scotia, la invitatia Ambasadei Romaniei la Londra si a Comunitatii Romane din Glasgow, Corul de copii "Theotokos" al Bisericii Ortodoxe "Maieri I" din Alba Iulia va fi prezent in perioada 14 - 22 ianuarie la Glasgow si Londra pentru a participa la acest eveniment. Pe langa raspunsurile pe care le va da la Sfanta Liturghie ce va fi oficiata de catre I.P.S. Mitropolit Iosif al Europei Occidentale si Meridionale, corul "Theotokos" va sustine si doua concerte de muzica religioasa in Catedrala Catolica din Glasgow si la Institutul Cultural Roman din Londra.



Infiintat in urma cu 21 de ani de catre I.P.S. Parinte Arhiepiscop Andrei, Corul de copii "Theotokos", dirijat de Parintele Arhid. Nicolae-Calin Bulac, a prezentat nenumarate spectacole si concerte in intreaga tara, realizand pana acum 14 turnee in 18 tari din Europa, America si Asia. Repertoriul corului este format indeosebi din cantece religioase, dar si din prelucrari folclorice sau din repertoriul international.

La concertele Corului de copii "Theotokos" ce vor fi prezentate in cadrul acestui turneu din Scotia si Anglia vor participa reprezentanti ai Casei Regale Britanice, ai Guvernului si Parlamentului Scotian, reprezentanti ai Bisericii Catolice si Protestante din Scotia, reprezentanti ai Diasporei romane si ale principalelor canale de televiziune din Marea Britanie.

La buna organizare a acestui turneu al Corului de copii "Theotokos" au contribuit Ambasada Romaniei la Londra, Consulatul Roman din Londra si Consiliul Judetean Alba.

.

13 Ianuarie 2009

Vizualizari: 1142

Voteaza:

Corul de copii Theotokos pleaca in aceasta saptamana in cel de-al 15-lea turneu peste hotare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE