Dezbatere privind integrarea profesionale a persoanelor cu handicap

Miercuri 30 septembrie 2009, la Hotel Parc din Alba Iulia, s-a desfasurat simpozionul cu tema: „Integrarea profesionala – oportunitate pentru persoane cu dizabilitati sau IMM-uri?” la care au participati reprezentanti ai unor organizatii specializate, firme protejate, dar si persoane cu handicap, direct interesate de posibilitatea gasirii unui loc de munca.

Intalnirea a fost organizata de Serviciul Public de Asistenta Sociala din subordinea Consiliului Local Alba Iulia si partenerii din cadrul proiectului „Centru Pilot Pentru Persoane cu dizabilitati” Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Alba.

A fost prezentat acest centru pilot, unic in România, cu serviciile pe care le ofera pentru persoanele cu handicap, iar specialistii prezenti au dezbatut cadrul legal precum si problemele cu care se confrunta aceste persoane in ocuparea unui loc de munca. Invitatul special a fost doamna profesor dr. Verginia Cretu, cercetator stiintific la Institutul National pentru Prevenirea si Combaterea Excluziunii Sociale a Persoanelor cu Handicap, care a remarcat faptul ca reusita acestui centru pilot se datoreaza in special datorita bunei colaborari intre institutiile statului, societatea civila si Biserica. De altfel, managerul proiectului, d-na Crina Iacob a subliniat faptul ca rezultate bune obtinute pâna acum in cadrul acestui centru se datoreaza specialistilor din cadrul Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia, cei care dau viata ideilor acestui proiect.

„Centru Pilot Pentru Persoane cu dizabilitati” are pâna in prezent 80 de asistati, persoane cu handicap usor, locomotor, vizual si auditiv. Dintre acestia, 30 au urmat deja un curs de initiere in masaj si au primit certificate de libera practica, iar 50 dintre ei urmeaza un curs de initiere pe calculator. Centru va fi inaugurat oficial la data de 12 octombrie 2009 si va continua sa ofere persoanelor cu handicap din judetul Alba servicii de consiliere juridica, profesionala si psihologica, sa organizeze cursuri de specializare si bursa locurilor de munca. Un serviciu special al acestui centru este acela de gazduire si hrana oferit persoanelor cu handicap din judet, care vin si participa la aceste cursuri.

Sursa: Radio Reintregirea

02 Octombrie 2009

Vizualizari: 269

Voteaza:

Dezbatere privind integrarea profesionale a persoanelor cu handicap 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE