Hramul Asezamantului Social de la Sighisoara - Sfantul Nectarie din Eghina

 

Vineri, 9 noiembrie 2007, Biserica Ortodoxa face pomenirea Sfantului Ierarh Nectarie din Eghina, mare facator de minuni din secolul XX.


Slujbe speciale de pomenire a Sfantului Ierarh Nectarie se vor oficia la Biserica Memoriala Mihai Viteazul din Alba Iulia, biserica ce are de anul trecut o particica din moastele sfantului si la Centrul Crestin Medical - Social din Sighisoara.


Parintele Protopop Ovidiu Dan ne-a vorbit despre hramul acestui asezamant social si despre lucrarea minunata a Sfantului Nectarie in viata comunitatii si a asistatilor: "Dupa cum bine stiti la Sighisoara, cu binecuvantarea Arhiepiscopului nostru Andrei, isi desfasoara activitatea un Centru Crestin Medical Social de Zi. Este un centru de ingrijire, in care purtam de grija de peste o suta de oameni varstnici nevoiasi, care-si gasesc aici ajutorul si mila din partea lui Dumnezeu si a noastra.


Trebuie sa stiti ca este un centru etalon si fara falsa modestie pot sa spun ca este un centru etalon pentru Patriarhia noastra romana.


Cu binecuvantarea lui Dumnezeu, vineri, 9 noiembrie 2007 praznuim ziua hramului acestui centru, este ziua in care Sfanta noastra Biserica il praznuieste pe Sfantul Ierarh Nectarie de Eghina, vindecatorul de cancer.


Ne-am gandit sa marcam in mod festiv aceasta zi spre bucuria noastra si a asistatilor nostri. De dimineata vom savarsi Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, pe urma vom avea un mic program religios, program artistic religios sustinut de catre asistatii nostri, o expozitie cu lucrarile pe care ei le fac aici in timpul cat stau aici in cadrul centrului. Si daca Dumnezeu va randui avem si o surpriza, deja nu mai este o surpriza, ma deconspir, incercam ca in acea zi sa avem in mijlocul nostru si o particica din Sfintele Moaste ale Sfantului Nectarie, aduse de catre un preot de multa evlavie de la Bucuresti.


Este o zi deosebita, o zi in care ii multumim lui Dumnezeu si Sfantului pentru tot ajutorul pe care ni-l da si cred ca cea mai elocventa marturie a faptului ca Sfantul Ierarh Nectarie este un sfant facator de minuni este faptul ca vedeti, fiecare zi pentru noi este o minune. Sa ai posibilitatea sa ingrijesti de o suta de varstnici zilnic, sapte zile din sapte zile, sa le conferi si hrana si recuperare si asistenta medicala si asistenta sociala spunem ca este o minune care este palpabila.


Eu multumesc din suflet ca v-ati gandit la noi si ce pot sa va spun decat ca stam si cu inima deschisa si cu portile deschise si va asteptam pe toti la aceasta mare sarbatoare de suflet a Centrului nostru de Zi de aici din Sighisoara."

.

07 Noiembrie 2007

Vizualizari: 606

Voteaza:

Hramul Asezamantului Social de la Sighisoara - Sfantul Nectarie din Eghina 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE