Inaugurarea Centrului cultural-catehetic Sfantul Ioan din Kronstandt de la Alba Iulia

Sambata, 19 decembrie 2009, IPS Andrei va inaugura Centrul Cultural-catehetic „Sfantul Ioan din Kronstandt” de la Biserica Memoriala Mihai Viteazul din Alba Iulia, unde este paroh Parintele Florin Botezan.

Ierarhul nostru va participa, de la ora 17.00, la slujba Vecerniei inchinate Sfantului Ioan din Kronstadt, pomenit de Biserica la 20 decembrie, iar in continuare va avea loc slujba de sfintire a centrului cultural-catehetic aflat la etajul casei parohiale. Tot atunci copii de la aceasta biserica vor pregati un spectacol de colinde si poezii de Craciun.
Prima actiune a noului centru va avea loc duminica, 20 decembrie 2009, in chiar ziua de pomenire a Sfantului Ioan din Kronstadt, cand de la ora 18.

30, dupa slujba Paraclisului Maicii Domnului, se va organiza o seara inchinata acestui sfant de la a carui mutare in vesnicie se implinesc 101 ani.

Sfantul Ioan a trait in veacul al XIX-lea si a adormit in Domnul pe 20 decembrie 1908. A fost o personalitate rara si cu totul harismatica a Bisericii Ortodoxe din Rusia.

El a dovedit ca atunci cand credinta este unita cu vointa si cu dragostea pentru Dumnezeu si pentru aproapele, se savarsesc intr-adevar mari minuni. Daca am cauta un exemplu de preot in vremurile contemporane care sa adune in persoana sa toate calitatile pastorului, nu am gasi un exemplu mai potrivit decat Sfantul Ioan din Kronstadt.
Traia in Hristos si cu Hristos prin slujirea dumnezeiestii Liturghii. Din ea isi tragea puterea de a continua marea sa lucrare pastorala. Jumatate de veac, din 1885 si pana in 1908, a slujit aproape zilnic liturghia si n-a incetat pana in ultima clipa sa sfatuiasca, sa mangaie si sa calauzeasca. Multe au fost inimile care langa el au inviat trupeste si sufleteste. Poporul a gasit in el un parinte plin de dragoste, au recunoscut in el pe adevaratul indrumator, pe pastorul cel bun si pe urmatorul lui Hristos.
Sfantul Ioan din Kronstadt a fost preot casatorit si este unul dintre sfintii Bisericii noastre care a marcat decisiv viata spirituala din secolul trecut.

Sursa: Radio Reintregirea

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 518

Voteaza:

Inaugurarea Centrului cultural-catehetic Sfantul Ioan din Kronstandt de la Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE