Noutati in grila de programe a Radio Reintregirea


Noutati in grila de programe a Radio "Reintregirea"

Desfiintarea redactiei in limba romana a trustului de presa BBC si, implicit, incetarea emisiei Radio BBC Romania, determina postul nostru de radio sa efectueze modificari in grila de programe. Mai multe detalii aflam de la parintele Nicolae-Calin Bulac, directorul Radio "Reintregirea":

"Din 2 august, in grila de programe a postului nostru de radio, "Reintregirea", vom introduce o serie de noutati. Dupa cum se cunoaste, BBC nu va mai emite, redactia de limba romana desfiintandu-se. Astfel, am incheiat un acord de colaborare cu Societatea Romana de Radiodifuziune, ce ne permite preluarea stirilor de la Radio Romania Actualitati, in general pe aceleasi tronsoane orare. Vom avea asadar stiri nationale la orele 6, 7, 8, 13.

00 si 18.00. Totodata, am socotit potrivit sa preluam si un buletin informativ de la postul de radio al Patriarhiei Romane. In fiecare zi, la ora 21.00, vom transmite o inregistrare a principalelor stiri ale zilei de la Radio Trinitas. Desigur, continua sa fie difuzate cele sapte buletine de stiri zilnice realizate in redactia noastra si evenimentele religioase ce se vor reflecta in cadrul rubricii informative "Actualitatea Religioasa", difuzata de trei ori pe zi.

Noutatile din grila Radio "Reintregirea" nu se refera doar la stiri. Am luat in calcul imbogatirea emisiunilor cu tematica teologica, lucru ce se va concretiza prin aparitia de la 1 septembrie a doua noi emisiuni. Ne vom preocupa in continuare de imbogatirea arhivei de muzica religioasa si nu numai, precum si de calitatea tematica a tuturor radioprogramelor si emisiunilor noastre."

La 1 august, nu numai BBC isi inceteaza emisia in Romania, ci si Radio Europa Libera. Aceste decizii au fost luate de catre conducerile celor doua radiouri pe considerentul ca presa din tara noastra dispune de suficienta libertate de exprimare, emisiunile lor ne mai fiind necesare opiniei publice romanesti. BBC si Europa Libera isi vor indrepta atentia spre alte tari si zone ale lumii unde libertatea de exprimare a presei si democratia in general, sunt ingradite.

.

27 Iulie 2008

Vizualizari: 937

Voteaza:

Noutati in grila de programe a Radio Reintregirea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE