Parintele Symeon de la Essex a trecut la cele vesnice

In noaptea de 20 spre 21 august, dupa o suferinta de cateva luni, parintele Symeon a trecut la Domnul. Parintele a fost un ucenic al parintelui Sofronie Saharov si unul dintre cei mai cunoscuti duhovnici ai manastirii ortodoxe din Essex, Anglia. Arhimandritul Symeon l-a insotit pe parintele Rafail Noica la prima sa venire in Romania in 1993, revenind cu drag de fiecare data. Ultima oara a vizitat tara noastra in mai, anul trecut (2008).

Parintele Symeon Bruschweiller, de origine elvetian, s-a convertit de la protestantism la Ortodoxie la varsta de 30 de ani si era cel mai varstnic vietuitor al manastirii ortodoxe Sfantul Ioan Botezatorul din Maldon, Essex, ctitorita de Fericitul Arhimandrit Sofronie Saharov, caruia i-a fost ucenic foarte apropiat.

A fost un om prin excelenta al rugaciunii inimii, un parinte duhovnicesc cu viata sfanta, foarte cald, deschis si iubitor, care a incercat sa ne transmita prin insasi fiinta sa, in mod viu, iubirea fara margini a lui Dumnezeu pentru noi si sa-l aduca pe “omul recent”, dinspre duhul lumesc si neo-paganatatea New Age catre Ortodoxie, impartasindu-i duhul si invataturile Sfantului Siluan Athonitul, invatandu-l in primul rand smerenia si viata launtrica, pentru dobandirea Duhului Sfant.

Sursa: reintregirea.ro


.

24 August 2009

Vizualizari: 259

Voteaza:

Parintele Symeon de la Essex a trecut la cele vesnice 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE