Pomenirea Sfantului Mare Mucenic Pantelimon – hram la Manastirea Oasa

Luni, 27 iulie 2009, in ziua de pomenire a Sfantului Mare Mucenic Pantelimon, IPS Andrei va oficia sfanta liturghie la hramul Manastirii Oasa, unde este staret Parintele Protosinghel Iustin Miron.

Ierarhul nostru va fi insotit de Parintele Ioan Galata, consilier economic si de Parintele Andrei Barbu, exarhul manastirilor.

Viata Sfantului Mare Mucenic Pantelimon

Sfantul Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon a trait in vremea imparatului Maximian Galeriu si era originar din cetatea Nicomidiei. Tatal sau era pagan, iar mama sa crestina. Va primi numele de Pantoleon care inseamna "cel in toate puternic ca un leu".

Initial a fost atras de invatatura crestina, insa, dupa moartea mamei sale, incepe studiul filozofiei, devenind ucenic al unui mare doctor al vremii. Dumnezeu ii redescopera adevarul dreptei credinte, facandu-l sa-si doreasca cu ardoare Botezul in Hristos. Va primi numele de Pantelimon care inseamna "cel cu totul milostiv".

Marele Pantelimon a facut minuni atat prin harul primit, cat si prin tratamentele pe care le dadea celor bolnavi. El si-a impartit toata averea saracilor si deoarece nu primea plata pentru tratamentele pe care le facea, a fost numit "doctor fara de arginti".

Vazand puterea credintei si faptul ca nu se lepada de Hristos, imparatul Maximian porunceste ca Pantelimon sa fie supus unor chinuri groaznice, dupa care decide sa-i fie taiat capul. Cand i-a fost taiat capul mucenicului, nu a curs sange, ci lapte, iar maslinul de care a fost legat Fericitul a rodit.

Credinciosii au scos din cenusa trupul neatins de foc al lui Pantelimon si l-au ingropat cu mare cinste in anul 303.
Sfantul Pantelimon este considerat ocrotitorul medicilor si tamaduitorul bolnavilor.

Sursa: Radio Reintregirea

.

24 Iulie 2009

Vizualizari: 378

Voteaza:

Pomenirea Sfantului Mare Mucenic Pantelimon – hram la Manastirea Oasa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE