Praznuiri importante ale lunii octombrie: Cuvioasa Parascheva, Sfintii Ardeleni si Sf. Dimitrie cel Nou


Luna octombrie este pentru Biserica Ortodoxa o luna binecuvantata de praznuirea unor mari sfinti. Cel putin pentru crestinii ortodocsi romani putem vorbi de trei mari sarbatori: Praznuirea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iasi, din data de 14 octombrie, urmata apoi la o saptamana de Praznuirea Sfintilor Ardeleni: Cuviosii Marturisitori Visarion si Sofronie, a Sf. Mucenic Oprea si a Sfintilor Preoti Marturisitori Ioan si Moise Macinic, sfinti praznuiti la 21 octombrie si sarbatoarea Sfantului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor.

O adevarata punte, de pe pamantul romanesc spre cer, ce va aduce in sufletele credinciosilor, din cele trei regiuni ale tarii, mult har si binecuvantare.

Pregatirile pentru praznuirea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iasi sunt deja facute, manifestarile desfasurandu-se in perioada 12 - 16 octombrie.

Anul acesta pelerinii care vor ajunge la Iasi vor avea sansa de a se inchina si la moastele Sfantului Ierarh Nectarie de la Eghina din Grecia, un sfant al secolului XX.

Si sarbatorirea Sfintilor Ardeleni de la Alba Iulia va avea pe langa praznuirea liturgica si o manifestare cultural-religioasa. Devenita deja o traditie, praznuirea Sfintilor Marturisitori Ardeleni prilejuieste in fiecare an si organizarea de catre Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia a unui simpozion. Tema din acest an va fi: "Arhiepiscopia Alba Iuliei, centru de spiritualitate ortodoxa transilvana", intalnire ce va reuni in capitala de suflet a romanilor ierarhi si personalitati teologice din intreaga tara.

Amanunte despre aceste praznuiri importante ale lunii octombrie veti putea urmari in cadrul rubrici noastre de stiri si actualitati religioase.

.

11 Octombrie 2006

Vizualizari: 2749

Voteaza:

Praznuiri importante ale lunii octombrie: Cuvioasa Parascheva, Sfintii Ardeleni si Sf. Dimitrie cel Nou 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Mirela LepadatuPostat la 2009-05-25 06:26

    De ce atunci cand serbam nasterea / moartea unui sfant, consideram ca este ziua numelui nostru, doar fiindca purtam numele acelui sfant? Sunt sigura ca cei mai multi romani nu stiu ce resprezinta pe romaneste spus :Sf Marie mare" si "Sf Marie mica" - denumiri gresite de altfel, pentru ca nu au existat marii mici si mari. Astept un raspuns la intrebarea mea legata de sarbatorirea numelui sfant.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE