Pregatiri pentru praznuirea Sfintilor Ardeleni la Alba Iulia


La 21 octombrie Biserica Ortodoxa face pomenirea Sfintilor Ardeleni: Cuviosii Marturisitori Visarion si Sofronie, a Sfantului Mucenic Nicolae Oprea si a Sfintilor preoti Marturisitori Ioan si Moise Macinic. De mai multi ani pomenirea Sfintilor Marturisitori Ardeleni prilejuieste si organizarea, la Alba Iulia, a unui simpozion national. Tema din acest an este Paradisul etnic romanesc - "Biserica carpatica pe apa", care se va desfasura in Aula "Dumitru Staniloae" a Facultatii de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia.

Dintre conferentiari amintim pe Parintele Acad. Prof.

dr. Mircea Pacurariu si pe Pr. prof. Ilie Moldovan, caruia i se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universitatii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia.

Prelegerile vor incepe sambata, 20 octombrie 2007, de la ora 09.00 cu slujba Te Deum oficiata in Catedrala Arhiepiscopala si vor continua cu lucrarile simpozionului si discutii pe tema propusa. Tot sambata de la ora 13.30, in foaierul facultatii, va avea loc vernisajul expozitiei: "Arta si spiritualitate ortodoxa in Transilvania".

Duminica, 21 octombrie 2007, in ziua de pomenire a Sfintilor Ardeleni, se va oficia Sfanta Liturghie in Catedrala Reintregirii din Alba Iulia la care vor sluji mai multi ierarhi, preoti si diaconi si sunt asteptati credinciosi din intreaga eparhia.

Organizarea simpozionului din acest an a fost posibil datorita finantarii facute de Primaria si Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia.

.

11 Octombrie 2007

Vizualizari: 489

Voteaza:

Pregatiri pentru praznuirea Sfintilor Ardeleni la Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE