Punerea pietrei de temelie la Centrul International de Tineret de la Cetea


Miercuri, 30 mai 2007, va avea loc slujba de punere a pietrei de temelie pentru Centrul International de Tineret de la Cetea. Initiativa infiintarii acestui centru - primul de acest fel din tara - apartine I.P.S. Andrei, Arhiepiscopul Alba-Iuliei, si se inscrie in strategia pastoral-misionara a Arhiepiscopiei albaiuliene pe linie de tineret.


Proiectat a se construi intr-o zona de un pitoresc aparte, in imediata apropiere a rezervatiei "Cheile Vaii Cetii", Centrul de Tineret de la Cetea va dispune de o sala polivalenta cu 150 de locuri, biserica, spatii de cazare si pentru servit masa, doua sali de conferinte si doua terenuri de sport.


Directiile principale de activitate ale Centrului International de Tineret urmaresc organizarea de tabere pentru tineri, programe de informare si formare a tinerilor cu privire la valorile spirituale si culturale nationale si internationale, protectia mediului si incurajarea sportului si turismului pentru tineri, atragerea de manifestari internationale ale tinerilor, schimburi inter si multi-culturale, promovarea voluntariatului, etc.


Slujba de sfintire va incepe la ora 17.00 si va fi oficiata de I.P.S. Arhiepiscop Andrei, alaturi de un sobor de preoti, oficialitati, invitati, membrii ai asociatiilor de tineret din judetul Alba si localnici. De asemenea, la acest eveniment va participa si Parintele Efrem Vatopedinul, staretul Manastirii Vatopedi de la Muntele Athos (Grecia), in fruntea unei delegatii.

.

28 Mai 2007

Vizualizari: 1771

Voteaza:

Punerea pietrei de temelie la Centrul International de Tineret de la Cetea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE