Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia premiat la Iasi la Festivalul National al Teatrelor de Papusi - Pantomima


In perioada 20-25 iunie a avut loc la Iasi editia a XI-a a Festivalului National al Teatrelor de Papusi - Pantomima, festival organizat in acest an de ISJ Iasi si Palatul Copiilor Iasi. Judetul Alba a fost reprezentat de trupa "Filo" a Seminarului Teologic Ortodox "Mitropolit Simion Stefan" din Alba Iulia, membrele trupei reusind sa aduca de la Iasi un onorant loc I, premiu care, asa cum declara profesorul Adrian Simion, coordonatorul trupei, "incoroneaza munca de mai bine de o luna a fetelor din trupa. De altfel, noi am mers la Iasi in calitate de castigatori ai concursului judetean de teatru pentru elevi, desfasurat in 8 iunie aici, in Alba Iulia, si eram constienti de responsabilitatea pe care o aveam - aceea de a reprezenta judetul. Desi concurenta a fost foarte dura, fiindca au participat echipaje din Arad, Barlad, Botosani, Bucuresti, Constanta, Iasi, Lugoj, Targu Frumos, Teleorman, Viseul de Sus, Zarnesti si chiar Chisinau, fetele s-au concentrat exemplar si au reusit sa incante publicul prin prestatia lor, fapt dovedit si de premiu. Am prezentat un numar de pantomima intitulat "Plutonul", in care am combinat elemente religioase cu elemente care tin de fantastic si imaginarul colectiv, reprezentatia fiind foarte bine primita de public.

Vrem totusi sa multumim domnului inspector Dumitru Malin de la Inspectoratul Scolar Judetean Alba, cel care ne-a sustinut tot timpul si care, poate mai mult decat toti, a avut incredere in noi", a mai declarat profesorul Simion. Trupa "Filo" s-a infiintat anul trecut si are in componenta eleve de la profilul de filologie al Seminarului Teologic Ortodox "Mitropolit Simion Stefan" Alba Iulia, si anume: Bordean Elena, Castaian Georgiana, Chirila Denisa, Cristea Alina, Matei Ioana, Mateica Alexandra, Ordean Anca si Tarnavean Marta.

.

29 Iunie 2007

Vizualizari: 2321

Voteaza:

Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia premiat la Iasi la Festivalul National al Teatrelor de Papusi - Pantomima 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE