Sfantul Mare Mucenic Pantelimon - hram la Manastirea Oasa

Marti, 27 iulie 2010, in ziua de pomenire a Sfantului Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon, IPS Andrei va oficia sfanta liturghie la hramul Manastirii Oasa, unde este staret Parintele Protosinghel Iustin Miron.

Ierarhul nostru va fi insotit de Parintele Andrei Barbu, exarhul manastirilor.

Manastirea Oasa s-a infiintat in 1990. a functionat ca manastire de maici pana in anul 2000, cand prin hotararea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a fost transformata in manastire de calugari. In anul 2000 a venit la Oasa intreaga obste a manastirii Posaga, in frunte atunci cu parintele Andrei Barbu, acum exarh al manastirilor din Arhiepiscopia Alba Iuliei. In prezent manastirea are 24 de monahi si frati, iar staret este Parintele Protosinghel Iustin Miron.

Manastirea Oasa a fost si ramane legata duhovniceste de Parintele arhim. Teofil Paraian, de la Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus. Parintele Teofil era invitatul special al taberelor de munca si rugaciune organizate de 16 ani neintrerupt – tabere incepute inca de cand obstea era la Posaga -, iar din 2009 misiunea a fost preluata de parintii de la manastirea Oasa. Si-n acest an s-a organizat aceasta tabara duhovniceasca, inaintea hramului, la care au fost prezenti 200 de studenti din intreaga tara – in special din Timisoara, Oradea si Cugir.

Sursa: Radio Reintregirea

26 Iulie 2010

Vizualizari: 952

Voteaza:

Sfantul Mare Mucenic Pantelimon - hram la Manastirea Oasa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE