Sfintii Trei Ierarhi -patronii Facultatilor de Teologie

 

Marti, 30 ianuarie 2007, Biserica Ortodoxa face pomenirea Sfintilor Trei Ierarhi, sarbatoare statornicita in calendar din secolul al XI-lea.


Biserica isi aduce aminte in fiecare an de acesti trei luminatori si mari dascali ai lumii si Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu Cuvantatorul si de Ioan Gura de Aur, Treime pamanteasca ce lauda neincetat Treimea cea cereasca -cum zic slujbele noastre -si care raman pentru vesnicie icoane desavarsite ale sfinteniei si intelepciunii, ale smereniei si inaltimii, ale daruirii si jertfei.


In persoanele, operele si faptele lor Biserica recunoaste implinite cel mai bine exigentele fundamentale ale unui mod de viata viu, autentic, care poate si da marturie lumii despre experienta intalnirii si unirii tainice cu Hristos in Duhul Sfant.


Marti, 30 ianuarie 2007, va fi zi de sarbatoare si la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia, pentru ca Sfintii Trei Ierarhi sunt -din 1936 -alesi ca patroni duhovnicesti ai scolilor teologice.

Programul manifestarilor din aceasta zi este urmatorul:


09.

30 -Sfanta Liturghie a Sfantului Ioan Gura de Aur, la Capela Facultatii de Teologie; Vor sluji IPS Andrei si Parintii Profesori alaturi de studentii Facultatii de Teologie Ortodoxa. In cadrul Sfintei Liturghii va fi hirotonit intru diacon tanarul teolog Petrut Ormenisan. Cuvantul de invatatura fiind rostit de IPS Arhiepiscop Andrei, decanul Facultatii. La finalul slujbei se vor acorda distinctii si gramate arhieresti cadrelor didactice.


11.45 -Vizitarea expozitiei de carte universitara a cadrelor didactice a facultatii de Teologie, tiparite la Editura Reintregirea -in holul Aulei "Dumitru Staniloae".


12.00 -Micro-recital al corului mixt al Facultatii de Teologie, dirijat de pr. dr. Adam Domin.


12.15 -Prelegere festiva "Ortodoxia si valorile interioare -conditii pentru desavarsirea unitatii europene" sustinuta de Pr. asist. drd Ioan Cosma, in Aula "Dumitru Staniloae" a facultatii;


12.40 -lansarea volumului Logos -anuar de pastorala catehetica, coordonator Pr. lect. Drd. Jan Nicolae.


12.45 -Inaugurarea si sfintirea noului sediu al Bibliotecii Facultatii de al demisolul noului edificiu.


13.00 -Agapa -la cantina Seminarului Teologic Ortodox Mitropolit Simion Stefan.

 

 

.

27 Ianuarie 2007

Vizualizari: 2763

Voteaza:

Sfintii Trei Ierarhi -patronii Facultatilor de Teologie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE