Simpozionul - Pastile, lumina fiintei si lumina omului - la Palatul Mogosoaia


Sambata, 14 aprilie 2007, de la ora 11.00, la Palatul Mogosoaia de langa Bucuresti va avea loc simpozionul cu tema: "Pastile, lumina fiintei si lumina omului", sustinut de un grup de intelectuali teologi, filozofi si poeti. Ideea si organizarea acestei manifestari apartine Parintelui Profesor George Remete de la Facultatile de Teologie din Bucuresti si Alba Iulia si reprezinta un act cultural unic intrucat reuneste teologi, filozofi si artisti care se pronunta si discuta asupra aceluiasi subiect teologic, absolut, Iisus Hristos, Mantuitorul. In acest sens, simpozionul se vrea o reinnodare a legaturilor dintre lumea teologica, prea suficienta siesi si insuficient deschisa limbajului si intelegerii laice, si intelectualitatea laica, inca departe si straina de realitatea si forta teologiei si credintei.


La acest simpozion vor sustine referate mai multe personalitati, dintre care amintim: Acad.

Gheorghe Vladutescu, Prof. univ. Mihai Vasile, cercetator la Academia Romana, prof. univ. Sabin Totu, de la Facultatea de Filozofie din Bucuresti, poetul Cezar Ivanescu, directorul Editurii "Junimea" din Iasi, poetul Adrian Popescu, directorul revistei "Steaua" din Cluj-Napoca, prof. univ. Remus Rus, de la Facultatea de Teologie din Bucuresti si pr. prof univ. George Remete, de la Facultatile de Teologie din Bucuresti si Alba Iulia.


Simpozionul va fi precedat si se va incheia cu un concert pascal sustinut de Corul de camera al parohiei Mihai Kogalniceanu din Sebes, judetul Alba, unde este paroh Parintele George Remete, cor dirijat de domnisoara profesoara Anca Fantana.

 

.

11 Aprilie 2007

Vizualizari: 1928

Voteaza:

Simpozionul - Pastile, lumina fiintei si lumina omului - la Palatul Mogosoaia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE