Slujba de priveghere in cinstea cuviosilor asceti la Catedrala Reintregirii din Alba Iulia

In aceasta seara, de la ora 21.30, la Catedrala Reintregirii din Alba Iulia va avea loc o slujba de Priveghere in cinstea cuviosilor asceti pe care Biserica Ortodoxa ii pomeneste in sambata de dinaintea Duminicii Izgonirii lui Adam din Rai, numita si duminica Iertarii.

Privegherea va cuprinde Miezonoptica, Utrenia si Sfanta Liturghie si va fi transmisa integral de postul nostru de radio.

Slujbele de la Catedrala Reintregirii se incadreaza, in aceste zile, in randuiala specifica saptamani de dinaintea Postului Mare. Astfel, astazi, vineri, este zi aliturgica, in care nu s-a oficiat sfanta liturghie.

In locul ei s-a oficiat Utrenia, Ceasurile, Obednita si Vecernia, iar seara de la ora 18.00 se va sluji Pavecernita mica si Acatistul Bunei Vestiri.

Va reamintim faptul ca ne aflam in saptamana branzei prin care Biserica ne pregateste treptat pentru intrarea in Postul cel Mare. Asadar astazi, maine si duminica se mai mananca peste, lapte, branza si oua, iar de luni 2 martie Biserica va intra in perioada de 7 saptamani de post.


Sursa: Radio Reintregirea

.

27 Februarie 2009

Vizualizari: 239

Voteaza:

Slujba de priveghere in cinstea cuviosilor asceti la Catedrala Reintregirii din Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE