Un an de la alegerea PF Ieronimos ca Arhiepiscop al Atenei si Primat al Greciei


 

Un an de la alegerea PF Ieronimos ca Arhiepiscop al Atenei si Primat al Greciei

 

In urma cu un an de zile la 7 februarie 2008 in Catedrala Arhiepiscopala din Atena a avut loc alegerea noului primat al Greciei, in prezenta Ministrului Educatiei si al Religilor, dl. E. Stilianidis. Sfantul Sinod al Biserici Ortodoxe a Greciei a ales, in cel de-al doilea tur de scrutin, cu 43 de voturi, din totalul de 74, pe Mitropolitul Ieronimos de Thiva ca Arhiepiscop al Atenei si al intregii Elade.

Arhiepiscopul Ieronimos s-a nascut in 1938.

A studiat teologia la Atena si a urmat studii post-universitare la Graz - Austria si Regensburg - Germania. Intre anii 1967 - 1978 a fost protosinghel (vicar administrativ) al Mitropoliei de Thiva, iar intre 1978 - 1981 secretar al Sfantului Sinod. In 1981 a fost ales Mitropolit de Thiva.


In cadrul Sfantului Sinod a facut parte din Comisia Mixta de dialog dintre Stat si Biserica (1986 - 1998), membru in Comisia de Invatamant Bisericesc (1986 - 1998) si presedinte al Comisiei de Dialog dintre Societate si Biserica.

S-a remarcat printr-o ampla misiune sociala. A infiintat numeroase camine pentru orfani, azile pentru batrani, pentru cei cu probleme psihice si cu dizabilitati, precum si Centrul Profilactic pentru narcotici, Centrul de Studii Arheologice si Istorice (Zaltsa - Sfanta Manastire Lucuresi) si, de asemenea, a facut studii pe teme sociale si bioetice.

In perioada 12 - 16 octombrie 2000, IPS Sa a adus moastele Sf. Mare Mucenic Gheorghe in Romania, la Iasi.

 

Sursa: Radio Reintregirea

.

06 Februarie 2009

Vizualizari: 311

Voteaza:

Un an de la alegerea PF Ieronimos ca Arhiepiscop al Atenei si Primat al Greciei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE