Centrul eparhial Tomis este in sarbatoare

 

Astazi, 12 decembrie, cu ocazia praznuirii Sfantului Ierarh Spiridon, incepand cu ora 9.00, la Catedrala Arhiepiscopala Sfintii Apostoli Petru si Pavel va avea loc Sfanta Liturghie Arhiereasca oficiata de un sobor de preoti si diaconi in frunte cu Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.


Tot in aceasta zi Centrul Eparhial Tomis este in sarbatoare deoarece Arhiepiscopul Tomisului implineste 51 de ani.

IPS Teodosie, la maternitatea constanteana

Inalt Prea Sfintitul Teodosie a ales ca in ziua implinirii celor 51 de ani sa fie alaturi de tinerele mame din maternitatea constanteana, aducand astfel un omagiu mamei sale, cea care a nascut 17 copii.


Prin prezenta Sa acolo, Arhiepiscopul Tomisului doreste sa incurajeze nasterea de prunci si sa promoveze programul de prevenire a abandonului copiilor in maternitate.

La ora 15.30, Arhiepiscopul Tomisului va binecuvanta mamele din Maternitatea Spitalului Judetean, oferind, celor mai nevoiase dintre ele, cate un ajutor constand in produse necesare cresterii copiilor.

Nascut in ziua de 12 decembrie, in anul 1955, actualul arhiepiscop al Tomisului a fost al saptesprezecelea copil al familiei Procopie si Elisabeta Petrescu. A fost remarcat ca unul dintre cei mai buni elevi ai Seminarului manastirii Neamt si a absolvit, ca bursier, Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, timp in care a fost si inchinoviat la manastirea Crasna. Dupa absolvire a fost solicitat asistent universitar la sectia Practica a Facultatii de Teologie, iar din anul 1994 a fost Arhiereu Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor. In februarie 2001 a fost ales Arhiepiscop al Tomisului si instalat in aceasta functie in aprilie aceleasi an. Inca de la intronizare, constantenii au vazut in domnia sa unul dintre cei mai activi ierarhi, fapt dovedit la scurt timp.

 

.

12 Decembrie 2006

Vizualizari: 2437

Voteaza:

Centrul eparhial Tomis este in sarbatoare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE