Comunicat de presa


Comunicat de presa

Duminica, 22 aprilie a.c., Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, a dat curs invitatiei Prea Sfintitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, de a participa alaturi de Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarh al BOR, la sfintirea bisericii manastirii Sf. Gheorghe din Giurgiu.

Punerea pietrei de temelie pentru manastirea de la Basarabi

In aceeasi zi, la ora 17.

00, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va pune piatra de temelie pentru manastirea Sfantul Ierarh Teotim al Tomisului ce se va ridica in vecinatatea complexului monahal de la Basarabi.

Monumentul arheologic este extrem de valoros datorita inscriptiilor cu caractere gotice, germanice, grecesti si slavone scrijelite pe peretii interiori pana la inceputul secolului al XI-lea. Complexul rupestru de la Basarabi-Murfatlar este un loc de pelerinaj atat pentru importanta sa in contextul istoriei crestinismului romanesc, cat si pentru posibilitatea observarii unei autentice vieti ascetice ce s-a derulat in Dobrogea. 

23 aprilie Sfantul Gheorghe

Luni, 23 aprilie, in ziua praznicului Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, Arhiepiscopul Tomisului va oficia incepand cu ora 9.00 Sfanta Liturghie la manastirea Colelia ce poarta acest hram, situata in localitatea Ramnicul de Jos, comuna Cogealac.

Infiintata de 2 ani, manastirea de la Colelia este rodul rugaciunilor celor sase  maici care, impreuna cu monahia Rafaela, stareta manastirii,  au reusit in scurt timp sa reaseze locasul de cult pe harta de pelerinaje a Dobrogei. Vietuitoarele nadajduiesc sa ridice si un azil pentru varstnici, precum si o scoala de asistenta sociala pentru calugarite.

Datorita aspectului monumental, biserica manastirii a fost cunoscuta mai ales de catre artistii fotografi care au exploatat acest aspect realizand expozitii dedicate bisericii de la Colelia.

 

 

.

20 Aprilie 2007

Vizualizari: 3323

Voteaza:

Comunicat de presa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE