Praznuirea Sfantului Ierarh Spiridon


Comunicat de presa

 

In fiecare an, in ziua de 12 decembrie, Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Ierarh Spiridon. Cu acest prilej, Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, va oficia in seara de 11 decembrie, incepand cu ora 17.00, slujba vecerniei, la biserica ce poarta hramul Sfantul Ierarh Spiridon. Situata in cartierul Inel II, locasul de cult este ridicat dupa revolutia din anul 1989, intr-unul dintre cartierele "comuniste" ce nu aveau biserici prevazute in planul urbanistic. Constructia a inceput in anul 1999 si a fost finalizata in 2002, sub directa coordonare a parintelui paroh Vasile Mitrofan.

 

 

Arhiepiscopul Tomisului la ceas aniversar

 

In ziua de 12 decembrie, incepand cu ora 8.30, un sobor de preoti si diaconi, impreuna cu Arhiepiscopul Tomisului, va savarsi Sfanta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopala a Tomisului.

 

Dupa Sfanta Liturghie, preotii si diaconii vor oficia un Te-Deum in cinstea Inalt Prea Sfintitului Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, la implinirea a 52 de ani de viata.

 

Lansare DVD

 

Cu ocazia zilei Inalt Prea Sfintitului Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, Manastirea Dervent, impreuna cu grupul psaltic "Sfantul Apostol Andrei", a realizat un DVD ce va fi lansat in acest cadru festiv. DVD - ul, in doua volume, contine Cantarile privegherii Sfantul Apostol Andrei, alcatuite de Arhidiacon Prof. Univ. Dr. Sebastian Barbu Bucur.

 

"Grupul coral psaltic Sfantul Apostol Andrei cinsteste cu prisosinta numele pentru ca au realizat un album in format DVD cu slujba de priveghere a Sfantului Apostol Andrei. Ei dovedesc ca ecoul cantarii de aici, de pe pamant, se aude sus, in cer."

 

Grupul psaltic al Manastirii Dervent a luat fiinta in anul 2005, sub indrumarea lui Gabriel Ciobotaru, pe atunci student al Facultatii de Teologie, sectia Arta Sacra. Cei 10 membrii s-au remarcat, in special, in manastirile dobrogene datorita cantarii psaltice abordate cu precadere in spatiul monahal.

 

Intalnirea providentiala dintre grupul psaltic si parintele Arhimandrit Andrei Tudor a dus la editarea DVD-ului amintit si la protectia spirituala a Manastirii Dervent.

 

DVD-ul se doreste a fi un omagiu adus Sfantului Apostol Andrei, editat ca dar pentru Inalt Prea Sfintitul Teodosie, urmasul Intaiului Chemat.

 

Nascut in Vatra Dornei in anul 1955, actualul Arhiepiscop al Tomisului este al saptesprezecelea copil al familiei Procopie si Elisabeta Petrescu. Dupa cursurile scolii generale, a urmat Seminarul Teologic al Manastirii Neamt, dupa care Institutul Teologic din Bucuresti, studii finalizate cu doctoratul in Teologie, urmat de un doctorat in muzica.

 

In anul 1994 a fost hirotonit arhiereu si ales vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor. Din anul 2001 este Arhiepiscop al Tomisului, iar din 2002, Decan al Facultatii de Teologie din Constanta.

             

Biroul de Comunicare si Relatii Mass-media

 

 

 

 

 

.

10 Decembrie 2007

Vizualizari: 625

Voteaza:

Praznuirea Sfantului Ierarh Spiridon 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE