Sfintirea Cimitirului International de Onoare Mircea cel Batran

 

Sambata, 3 noiembrie, la ora 12.00, in localitatea Mircea Voda, jud. Constanta, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, va oficia slujba de sfintire a Cimitirului International de Onoare "Mircea cel Batran". Aici sunt inhumati peste 5000 de militari romani, dar si de alte nationalitati: rusi, germani, bulgari, austrieci si evrei, eroi care si-au dat viata pe campurile de lupta din Dobrogea.

 

Ansamblul a fost reabilitat cu ajutorul financiar al Oficiului National pentru Cultul Eroilor, Prefectura, Consiliul Judetean Constanta, Arhiepiscopia Tomisului si Primaria Mircea Voda.

 

Societatea "Mormintele eroilor cazuti in razboi" si-a propus, in 1926, sa realizeze un cimitir de onoare in localitatea Mircea Voda, judetul Constanta. Terenul a fost sfintit pe data de 10 ianuarie 1926, de catre PS Lt. Episcop Gherontie al Constantei, prilej cu care a fost pusa piatra fundamentala a monumentului comemorativ, construit din fondurile stranse din initiativa unui comitet local sub presedintia lui C. Stefanovici. Pana in 1930 s-au finalizat zidul de beton al cimitirului, capela militara si crucile. In 1932 au fost realizate pictura capelei si o locuinta pentru trei calugari care au fost numiti de episcop "pentru paza si intretinerea cimitirului si capelei si pentru slujirea acesteia". Toate cele enumerate au fost infaptuite cu sprijinul Armatei.

.

01 Noiembrie 2007

Vizualizari: 1087

Voteaza:

Sfintirea Cimitirului International de Onoare Mircea cel Batran 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE