13 ani de la alegerea intru arhiereu a Preasfintitului Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului

Astazi, 4 octombrie 2013, se implinesc treisprezece ani de cand Intaistatatorul Eparhiei Giurgiului, Preasfintitul Parintele nostru Ambrozie a fost ales in demnitatea de Episcop Vicar-patriarhal, cu numele de „Sinaitul", de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, la propunerea vrednicului de pomenire Parinte Patriarh Teoctist, fiind hirotonit in ziua de 15 octombrie a anului 2000. In aceasta calitate de Episcop - Vicar Patriarhal, Preasfintia Sa a coordonat si indrumat, conform deciziei patriarhale, urmatoarele sectoare: Relatii Externe Bisericesti, Comunitati Externe, Invatamant, Biserica si Societatea, Diaconia, Biroul de Presa si Biroul de Pelerinaje. Incepand din septembrie 2002, a primit spre coordonare Sectorul Comunitati Externe, Sectorul Patrimoniu National Bisericesc, Asociatia Diaconia, Asezamantul social „Patriarhul Justinian Marina", Biroul de Pelerinaje al Patriarhiei Romane cu Agentia de turism „Pelerinul", Centrul de Servicii al Patriarhiei, precum si indrumarea activitatii Schitului Darvari din Bucuresti.

In ziua de 8 februarie 2006, a fost ales in demnitatea de Episcop al Giurgiului de catre Colegiul Electoral Bisericesc, intrunit sub presedintia vrednicului de pomenire Parinte Patriarh Teoctist si intronizat in ziua de 9 aprilie in Catedrala Episcopala „Adormirea Macii Domnului" din Giurgiu.

La acest ceas aniversar, Permanenta Consiliului Eparhial, clerul si credinciosii Eparhiei Giurgiului ureaza Preasfintitului Parinte Ambrozie ani multi cu sanatate, alese bucurii duhovnicesti si rodnica arhipastorire, rugand pe Bunul Dumnezeu sa-l pazeasca,

Intru multi si binecuvantati ani!

Sursa: episcopiagiurgiului.

ro

.
Pe aceeaşi temă

04 Octombrie 2013

Vizualizari: 198

Voteaza:

13 ani de la alegerea intru arhiereu a Preasfintitului Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE