17 ani de la aducerea moastelor Sfantului Apostol Andrei la Galati

In fiecare an, zilele de 16 si 17 octombrie sunt zile de sarbatoare pentru Eparhia Dunarii de Jos, intrucat in aceste zile ale anului 1996, Sfantul Apostol Andrei a binecuvantat poporul de Galati prin venirea sfintelor sale moaste.

Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, pe atunci Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, in data de 16 octombrie 1996, la ceas de vecernie, ajungeau pe strada Domneasca moastele primului apostol al lui Hristos, ocrotitorul Galatiului si al intregii eparhii, dar si ocrotitor spiritual al Romaniei. Multime de oameni l-au intampinat atunci cu bucurie si entuziasm pe cel ce venea de la Iasi trimis de Cuvioasa Parascheva, alaturi de care a stat cateva zile mangaiind si oferind ajutor sutelor de mii de credinciosi din intreaga tara.

Slujba de priveghere din ajun, oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian, a deschis sarbatoarea propriu-zisa, pentru ca astazi, 17 octombrie, sub Pantocratorul Catedralei arhiepiscopale din municipiu sa fie savarsita Sfanta Liturghie arhiereasca.

La acest moment liturgic, cultural si misionar deopotriva, au participat preoti si diaconi, slujitori din administratia eparhiala, profesori si elevi de la scolile si liceele galatene, precum si numerosi pelerini.La momentul cuvenit, ca marturie a apostolatului la Dunarea de Jos, tanarul teolog Florin Costea, a fost hirotonit intru diacon.

Pentru a a spori evlavia credinciosilor au fost oferite spre inchinare, pe langa moastele Sfantului Apostol Andrei, ocrotitorul Eparhiei Dunarii de Jos si a intregului neam romanesc si sfintele moaste ale Sfantului Ioan Casian si ale Sfantului Nectarie Taumaturgul de la Eghina, care au vizitat Eparhia, in data de 17 octombrie a anilor 2002, respectiv 2006.

Dupa incheierea Sfintei Liturghii, a fost oficiata slujba parastasului pentru ctitori si binefacatori, trecuti la Domnul.

Sfantul Apostol Andrei este ocrotitorul Catedralei Arhiepiscopale si al municipiului Galati din anul 1992, iar prin hotararea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din 14 noiembrie 2001, ocrotitorul spiritual al Romaniei.

O particica din moastele sale se afla spre inchinare in racla din Catedrala Dunarii de Jos.

Sursa: edj.ro

.
Pe aceeaşi temă

18 Octombrie 2013

Vizualizari: 407

Voteaza:

17 ani de la aducerea moastelor Sfantului Apostol Andrei la Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE