2012, an comemorativ al Sfantului Neagoe Basarab in Muntenia, Dobrogea si Oltenia

Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei si Dobrogei s-a intrunit ieri, 22 mai, in Sala ‘Ioan Casian’ din Palatul Patriarhiei, informeaza “Ziarul Lumina”. Lucrarile sinodului au fost prezidate de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, in calitatea sa de Mitropolit al Munteniei si Dobrogei. In cuvantul de deschidere, Preafericirea Sa a precizat ca la desfasurarea manifestarilor religios-culturale din cuprinsul mitropoliei, legate de declararea anului 2012 ca an comemorativ al Sfantului Neagoe Basarab in eparhiile din Muntenia si Dobrogea, cu prilejul implinirii a 500 de ani de la intronizare – 1512-2012 -, va contribui si Mitropolia Olteniei.

‘Dorim ca acest an comemorativ sa fie un prilej de conlucrare intre eparhiile din Tara Romaneasca in care el a ctitorit biserici. IPS Mitropolit Irineu al Olteniei este de acord sa participe si Mitropolia Olteniei la comemorarea celor 500 de ani de la urcarea pe tron a acestui mare ctitor de biserici si om de cultura, domnitorul Tarii Romanesti, Sfantul Neagoe Basarab, care are cateva ctitorii pe teritoriul Mitropoliei Olteniei, mai ales in Gorj’, a precizat Preafericirea Sa.

Celelalte teme dezbatute au fost: stadiul pregatirii textelor liturgice pentru sfintii canonizati din Mitropolia Munteniei si Dobrogei; organizarea unei sinaxe a staretilor si staretelor din Mitropolia Munteniei si Dobrogei, ce trebuie sa se desfasoare, in general, o data la trei ani. De asemenea, o alta tema importanta si mereu actuala a fost organizarea intrajutorarii fratesti intre eparhiile din Mitropolia Munteniei si Dobrogei, dar si alte probleme curente ale vietii bisericesti din Mitropolia Munteniei si Dobrogei.

Sursa: mitropoliaolteniei.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

23 Mai 2012

Vizualizari: 382

Voteaza:

2012, an comemorativ al Sfantului Neagoe Basarab in Muntenia, Dobrogea si Oltenia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE