25 de ani de la aflarea moastelor Sfantului Serafim de Sarov

25 de ani de la aflarea moaștelor Sf. Serafim de Sarov. Liturghie patriarhală la Mănăstirea Diveevo

Preafericitul Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, a oficiat luni, 1 august 2016, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Diveevo, cu prilejul Sărbătorii Aflării moaștelor Sfântului Cuvios Serafim de Sarov, anunță patriarchia.ru.

Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la aflarea moaștelor Cuviosului Serafim de Sarov și de la renașterea vieții monahale în Mănăstirea Sfânta Treime și Sfântul Serafim – Diveevo din Rusia.

Sfânta Liturghie a fost oficiată înaintea raclei cu moaștele Sfântului Serafim. Au coliturghisit mai mulți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Ruse. În timpul Liturghiei, Arhimandritul Evghenie Kulberg a fost hirotonit Episcop de Uralii de Mijloc și Vicar al Eparhiei de Ekaterinburg.

La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților de stat și locale.

În omilia sa, Patriarhul Moscovei a făcut referire la faptul că Sfântul Serafim este numit făcător de minuni atât pentru minunile săvârșite în timpul vieții, cât și pentru cele de după moarte, în special pentru arătarea sfintelor sale moaște.

Însuși faptul existenței moaștelor este o minune. A existat o perioadă în care multe relicve au fost distruse, a spus Preafericitul Părinte Kiril.

În continuare, Patriarhul Moscovei a reamintit istoria aflării moaștelor cuviosului.

De asemenea, Patriarhul Kiril a menționat faptul că prin aflarea moaștelor Sfântului Serafim s-a împlinit profeția cuviosului că „în timpul verii se vor cânta cântece de Paști”. „Prin acest semn al aflării moaștelor se arată puterea Învierii lui Hristos”, a menționat Patriarhul Rusiei.

În încheiere, Patriarhul Kiril a invitat credincioșii să se roage cuviosului Serfim, cel bineplăcut lui Dumnezeu și făcător de minuni, pentru a dobândi smerenie, milostenie, bucurie și fapte bune.

La finalul Sfintei Liturghii, Patriarhul Kiril a citit o rugăciune înaintea raclei cu moaștele Sfântului Serafim.

Aurelian Iftimiu
Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

02 August 2016

Vizualizari: 683

Voteaza:

25 de ani de la aflarea moastelor Sfantului Serafim de Sarov 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE