420 de ani de la urcarea pe tronul Tarii Romanesti a lui Mihai Voievod Viteazul

Joi, 19 septembrie 2013, au continuat, la Targoviste, manifestarile dedicate aniversarii a 420 de ani de la urcarea pe tronul Tarii Romanesti a lui Mihai Voievod Viteazul, la Manastirea Dealu, istorica necropola voievodala munteana, unde se afla capul marelui voievod, cu slujba de pomenire, oficiata de catre Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Nifon, alaturi de un sobor de preoti si diaconi, in prezenta oficialitatilor locale si judetene, dar si a numerosi credinciosi, dupa cum informeaza Biroul de presa al Arhiepiscopiei Targovistei.

In cuvantul sau de invatatura, Inaltpreasfintia Sa, a amintit de importanta spirituala, culturala si nationala a lui Mihai Voievod Viteazul, personalitate remarcabila a istoriei noastre, care a ramas in constiinta tuturor romanilor, pana astazi, drept un exemplul de credinta, curaj si vitejie, de rezistenta in fata vitregiilor vremii, dar si de atasament si de fidelitate fata de valorile noastre nationale si crestine, fiind cel care ne-a daruit cel mai frumos model si ideal de unitate nationala.

Manifestarile au continuat, apoi, cu o sesiune de comunicari stiintifice, la Centrul International de Conferinte al Universitatii Valahia din Targoviste, unde, Inaltpreasfintia Sa a sustinut comunicarea intitulata: Mihai Viteazul - un Voievod martir, iubitor de Biserica si neam. In cadrul acestui moment stiintific, au mai prezentat comunicari: domnul academician Dan Berindei, domnul prof. univ. dr. Radu Vergatti, precum si reputati istorici, de pe plan local sau national.

Amintim ca proiectul intitulat Flacara Unirii, dedicat aniversarii voievodului martir, a presupus si organizarea, in parteneriat, de catre Consiliul Judesean Dambovisa, Arhiepiscopia Targovistei,Primaria Municipiului Targoviste, Primaria Aninoasa, Biblioteca Judeseana I.H. Radulescu din Targoviste si Centrul Judesean pentru Cultura Dambovisa, a unui itinerar simbolic, din partea unor delegati ai institutiilor dambovitene implicate, in locuri legate de istoria lui Mihai Voievod Viteazul, ca si manifestari stiinsifice, spirituale si culturale, in perioada 16-20 septembrie a.c.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

19 Septembrie 2013

Vizualizari: 192

Voteaza:

420 de ani de la urcarea pe tronul Tarii Romanesti a lui Mihai Voievod Viteazul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE