5 ani de la trecerea la cele vesnice a parintelui Ioanichie Balan

Anul acesta, in data de 22 noiembrie, se implinesc 5 ani de la trecerea la cele vesnice a parintelui arhimandrit Ioanichie Balan, unul dintre marii duhovnici ai neamului romanesc.

Nascut la 10 februarie 1930, in Stanita, judetul Neamt, parintele Ioanichie Balan a urmat cursurile Institutului Teologic Universitar din Bucuresti (1971-1975).

A intrat frate in Manastirea Sihastria (1949), fiind calugarit si hirotonit diacon in aprilie 1953. A fost casier, contabil, secretar si ghid la Manastirea Sihastria (1949-1971), ghid si contabil-casier la Manastirea Bistrita-Neamt (1971-1990). A fost hirotonit ieromonah in anul 1979, hirotesit protosinghel in 1987 si arhimandrit in anul 1992. Parintele Ioanichie Balan este cunoscut ca fiind unul dintre marii duhovnici ai ortodoxiei romanesti si autorul unor lucrari de referinta privitoare la monahismul romanesc. Dintre lucrarile sale amintim: - Patericul romanesc; - Vetre de sihastrie romaneasca; - Convorbiri duhovnicesti; - Marturii romanesti la locurile Sfinte; Calauza ortodoxa in Biserica; - Calauza ortodoxa in familie; - Randuiala Sfintei Spovedanii si a Sfintei impartasanii; - Parintele Paisie duhovnicul; - Parintele Cleopa duhovnicul; - Convorbiri cu teologi ortodocsi straini; A reeditat Vietile Sfintilor in 12 Volume; - Istorioare duhovnicesti; - Cuvinte duhovnicesti; - Puterea Sfantului Maslu.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.
Pe aceeaşi temă

21 Noiembrie 2012

Vizualizari: 262

Voteaza:

5 ani de la trecerea la cele vesnice a parintelui Ioanichie Balan 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

parintele ioanichie balan

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE